ZETApress

hírportál

Múzeumi Fröccskönyv

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Kukkapukka Könyvek ma 17 órától mutatta be Bérczessy Gergely – Fejérvári Gergely: Fröccskönyv című 300 oldalas kötetét Óbudán az Árpád-hídtól egy hármasugrásra, ahonnan már csak egy hosszúlépés a Korona tér. A könyvet megrendelni a froccskonyv@gmail.com emailcímen lehet.

Lámpások világították az utat, a házmester meg beengedett. A szerzőkkel Lévai Balázs rendező-producer beszélgetett, végül egy üveg bort és egy könyvet is kisorsoltak a székekre kitett tombolán. Ezután a zalai Dóka Éva Pincészet boraival koccintottunk, melyekből persze a szóda sem maradhatott el! A 4300 forintos, sok-sok képpel illusztrált könyvet a Gundel-teremben bárki kedvezményesen megvásárolhatta és dedikáltathatta is. Fotóink Lantai József felvételei.

Hogyan kerülhet egy platformra Postás Józsi és Márai Sándor, Fluor Tomi és Hamvas Béla? Melyik magyar filmben hangzik el: Hozzon, kérem, két kis pörköltet, két kisfröccsel? Mi a közös Anakreónban és Esterházy Péterben? Hol a helye a kisfröccsnek a teológiában? Mi a macskaugrás, mi a kutyaijesztő? Milyen fröccsfajták vannak, és kik isszák azokat? Van huszonkét borvidék, létezik-e huszonkétféle fröccs? Ezekre és ezer más kérdésre is választ kapunk a Fröccskönyvet olvasva, és persze ötleteket, impulzusokat, élményeket. Bérczessy és Fejérvári Gergők kötete bevezet a honi fröccs-univerzumba, ahol minden csillag egy-egy buborék és a Tejút is rizlingspriccé változik. Két ember, egy könyv, sok fröccs és még több történet, melyekhez ki-ki megtalálhatja saját kapcsolódását.

1 hozzászólás

  1. Üdv! Szeretném a Fröccskönyvet megvenni /rendelni a férjemnek Karácsonyra, de a netet alaposan feltúrva sem találtam sehol. Kérem. segítsenek, hol lehet hozzájutni? Köszönettel: Zahorán Adrienne