ZETApress

hírportál

Tudományünnep új helyen

Mesterséges intelligencia, a főváros alvilága, változó világrend, az ukrajnai háború: egy hét múlva kezdődik a Magyar Tudomány Ünnepe – tudatta az MTA Kommunikáció.

Teremtmény vagy eszköz? Mit kezdjünk a mesterséges intelligenciával? És mit kezd velünk a mesterséges intelligencia? Mi nekünk Petőfi? Miért nem megoldás a duzzasztógát a szárazodásra? – Adjon egy estét a tudománynak, és tartson velünk november 03-tól személyesen a Magyar Tudomány Ünnepén! – kérik.

Forradalmi változás küszöbén a világ, a mesterséges intelligencia szerepét tekintve mindenképpen. A technológia előretörését egyszerre övezi lelkesedés és aggodalom, hiszen nem látható előre, mit hoz a jövő. Ám ez egy sor más kérdésre is igaz. A tisztánlátáshoz egyvalami azonban rendre a segítségünkre van, ez pedig a tudomány, amely az új technológiákat létrehozza, és amelynek kulcsszerepe van a működésük megértésében éppúgy, mint hatásaik előrejelzésében és vizsgálatában.

A Magyar Tudományos Akadémia az idén immár 20 éves Magyar Tudomány Ünnepén kiemelt figyelmet szentel mind a mesterséges intelligenciának, mind más olyan technológiáknak, amelyek megértésében a tudomány magyar művelőinek meghatározó szerepük van.

A jubileumi tudományünnepen is több száz rendezvényt szervez az Akadémia a határon túl, vidéken és a fővárosban is, ahol most az MTA Széchenyi István téri székházának felújítása miatt a Humán Tudományok Kutatóházába a ferencvárosi Tóth Kálmán utca 4-be várják vendégeiket. Minden program, így a laikus közönségnek szóló ismeretterjesztő előadások is díjmentesen látogathatók, de a helyek korlátozott száma miatt mindenképpen előzetes regisztráció szükséges! Részletes program és regisztráció idekattintva elérhető.

1 hozzászólás

  1. Köszönjük szépen főszerkesztő úr a hasznos és aktuális információkat!