ZETApress

hírportál

Hazugok és szeretők

A decemberi Hírnév után tegnap jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában Lévai Katalin legújabb könyve. A Károly körúti Könyvesház Irodalmi Kávézójában a szerzővel Bóta Gábor újságíró beszélgetett.

Az érzékeny női irodalom legújabb remekművében valóság és fikció keveredik elegánsan. A regényben az írónő Európai uniós képviselői éveit, megélt történeteit ágyazza izgalmas keretbe. A kötetből Tallós Rita színművésznő olvasott fel részleteket, Fehér Adrienn meg előtte-utána énekelt. Mivel a pezsgő hamar elfogyott, a közönség nem dalolt vele.

Zádor Milán, a sikeres és öntörvényű egyetemi tanár élete derekán nagy tervekkel vág neki a nemzetközi politikának. Küzdeni akar a kitaszítottakért, ám törekvései a nagypolitika és a személyes intrika zátonyain megfeneklenek, s magánélete is válságba kerül. Nyomozók, politikusok és gyönyörű nők válnak szövetségessé vagy ellenséggé ebben a küzdelemben.

Hogyan találja meg önmagát egy középkorú férfi ebben a fullasztó és idegen világban? Segíthet-e a friss szerelem? Lehetséges-e megújulás a hivatásban, a magánéletben? ? erről szól a Hazugok és szeretők című könyv, amely az emberi kapcsolatok, a férfi-női lélek, a szenvedélyek és a szerelem hiteles bemutatása mellett krimiszerű izgalmakkal is szolgál.

Lévai Katalin ezúttal valóságos kalandregénybe sodorta szenvedélyes hőseit, a csalafinta cselekmény pedig végzetszerűen fonja be a mese szereplőit. Letehetetlen olvasmány ? írta Ungvári Tamás. ? Izgalmas, egyéni hangvételű, elgondolkodtató regény ? jellemezte Vasvári Louise.

1 hozzászólás

  1. Lévai Katalin regényeiről Varga Bernadett könyvkritikái az alábbi weblapon olvashatók: http://genderstudies.freeblog.hu/