ZETApress

hírportál

Kórház a Duna mentén

Közel negyvenmillió euróból, 25 ezer négyzetméteren, 600 fős személyzettel működik majd az új, innovatív magyar magánkórház, a Duna Medical Center. A tervek szerint 2015 elején nyitja meg kapuit a tisztán magántőkéből finanszírozott, ultramodern egészségügyi központ, a DMC ? tudtuk meg délután a Duna parti Vigadó északi társalgójában.

A budapesti intézmény lesz az első olyan magyar magánkórház, amely programozott műtéti beavatkozásokat és kezeléseket biztosít szinte valamennyi orvosi szakterületen. Középső fotónkon balról jobbra Dr. Arthur Klein, az Amerikai Mount Sinai Hospital elnöke; Amir Nachumi, a Duna Medical Center vezérigazgatója; Igor Yankovsky, nemzetközi üzletember; Dr. Zombor Gábor, az EMMI egészségügyért felelős államtitkára; Dr. Sélleiné Márki Mária, az OEP főigazgatója és Joseph Priel, a DMC elnöke, a projekt kezdeményezője látható.

A Duna Medical Center alapítója az International Medical Centers B.V. holland székhelyű vállalat, amely ezzel a projekttel értékes új beruházást valósít meg Magyarországon. Az intézmény a gazdaságilag fejlett országokban működő kórházi modellek mintáját követve a ?minden kezelés egy magánintézményben? lehetőségét honosítja meg hazánkban, orvos szakembereit pedig a legjobb hírnévnek örvendő magyar és külföldi specialistákból gyűjti össze.

A DMC egy komprehenzív (az orvoslás szinte valamennyi területét lefedő) egészségügyi intézmény lesz. A diagnosztikában, az orvosi beavatkozásokban, valamint a műtét utáni ellátásban a legkorszerűbb technikai feltételek mellett a legsúlyosabb betegségek kezelésére is felkészül. Ezzel az orvosi programmal és ezekkel a lehetőségekkel egyetlen magyar magánkézben lévő egészségügyi intézmény sem rendelkezik. A népbetegségek ? szív- és érrendszeri betegségek, onkológia, gyermek- és időskori aktív ellátás ? kiemelt területei lesznek a kórháznak.

A klinika megálmodói fontosnak tartották, hogy Magyarországon kapjon helyet az intézmény, hiszen a magyar orvosképzés, orvos-továbbképzés és orvosi innováció hagyományos értékei különleges alapot teremtenek egy olyan magánkórház sikeréhez, amely a maga nemében első lesz régiónkban. Az egészségügyi központ a Budapest IX. kerületében található Millennium Park területén, a Duna-parton kap helyet, a Soroksári út és Haller utca kereszteződéséhez közel.

A kórház elsősorban a magyar lakosság kiemelt szintű egészségügyi intézménye szeretne lenni, ám a kezdeményezők remélik, hogy fontos szereplője lesz a hazánkba irányuló egészségturizmusnak is. A DMC rendelőintézet megnyitását 2015 elején, a kórház megnyitását a 2016-os év közepére tervezik. A gyógyászati létesítménnyel együtt kialakítanak egy szállodát is, amelyet a családtagok, illetve a kezelések előtt és után a betegek vehetnek igénybe. A tervezett kereskedelmi központban étterem, üzletek és egyéb létesítmények is megtalálhatók lesznek.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1yNUM4CXCIg[/youtube]

A következő egységek segítik majd a kórházi szolgáltatásokat: 41 járóbeteg szakrendelő konzultációkhoz és ambuláns kezelésekhez; nyolc műtő ? hat sebészeti, egy invazív radiológiai és egy egynapos sebészeti ? ad helyet a sebészi jellegű beavatkozásoknak; 150 betegágy biztosítja a kórházi lábadozás ideális körülményeit; 10 ágyas felnőtt és 4 ágyas gyermek intenzív osztály; laboratóriumok, képalkotó- és endoszkópos részlegek segítik a műtét előtti és a kórházi betegvizsgálatokat; többek között PET/CT, MRI, CT, mammográfia, gasztroenterológiai, urológiai és bronchoszkópos endoszkópia kerül az új intézménybe.

A tervek szerint a gyógyászati szolgáltatások között 27 orvosi szakterület képviselteti majd magát az intézményben az általános sebészettől kezdve a szívsebészeten és a szülészeten át az ideggyógyászatig, illetve lesznek olyan orvosi eljárások és eszközök ? műtét alatt végzett MRI vizsgálat, műtéti robot, stb. ? melyeket itt fognak először alkalmazni Magyarországon. A projekt megálmodói előtt saját elmondásuk szerint sok példa lebegett a világ vezető egészségügyi intézményei közül, ennek eredménye a New York-i Mount Sinai kórházzal való tervezett stratégiai együttműködés előkészítése. A jövőbeni megállapodás kereteiben az orvosképzés és orvos továbbképzés, valamint a klinikai kutatás mellett, a kezelési tervezésben a telekonferenciák és a szakmai protokollok együttes frissítése szerepel. Részben ezek jelenléte ad garanciát az itthoni intézmény szakmai munkájában arra, hogy a legkorszerűbb kezelési elvek késedelem nélkül kerüljenek át a magyar orvosi gyakorlatba.

A Duna Medical Center alapvetően magánfinanszírozású ? ezen belül magánbiztosítással rendelkező ? pácienseket fogad majd, de törekszik arra, hogy a legszükségesebb beavatkozások az OEP által biztosított betegek számára is elérhetőek legyenek. A kórház fontos missziója a graduális- és posztgraduális orvosképzésben, illetve a klinikai kutatásban való intenzív részvétel. A kórház épületében az oktatás technikai feltételeit is megtervezték. ? Magasra tettük a lécet, nagy és komoly várakozásokkal teli időszak következik. Minden energiánkat az új egészségügyi intézmény fizikai és szellemi megvalósítására összpontosítjuk. Nagyot mertünk álmodni, hiszen, ha ez az úttörő kórházi modell jól bizonyít, tervezzük további intézmények létrehozását is ? mondta Joseph Priel, a Duna Medical Center projekt kezdeményezője. A DMC kivitelezését Igor Yankovsky nemzetközi üzletember, valamint Joseph Priel együttesen finanszírozza.

6 hozzászólás

  1. Tisztelt Cím! Érdeklődni szeretnék, hogy hol lehet megpályázni álláslehetőséget egy külföldön élő és dolgozó szakorvosnak, aki nagyon speciális területeken is szerzett gyakorlatot? Köszönettel: Orbánné

  2. Tisztelt Érdeklődő! A Duna Medical Centerbe (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 7.) a napokban beindult http://dunamedicalcenter.org/karrier/ címen lehet munkára jelentkezni.

  3. Tisztelt Cím! Ápolónői állásra jelentkeznék a DMC-be OKJ 54 felnőttszakápolói végzettséggel. Hol lehet pályázni? Tisztelettel: Sikari Istvánné

  4. Tisztelt Asszonyom! A 2015. július 21-én átadott ferencvárosi Duna Medical Centerbe a http://dunamedicalcenter.org/karrier/ weboldalon, vagy személyesen a Lechner Ödön fasor 7-ben lehet jelentkezni.

  5. Tisztelt Cím! Marketing menedzser állás lehetősége iránt érdeklődöm. Kérdésem, hogy ilyen képzettségű kollégát keresnek-e a Duna Medical Centerbe? Amennyiben igen, milyen feltételek, elvárások mellett? Előre is köszönöm!