ZETApress

hírportál

Útjaink egymáshoz

Vajon mennyire meghatározóak nemi szerepeink a mindennapi érintkezések során? Mik a kiegyensúlyozott és örömteli párkapcsolatok kialakulásának alapkövei? Mitől tud hatékonyan működni a kommunikáció két ember között? Belső Nóra pszichiáter Utak egymáshoz című 280 oldalas könyve épp ezekre a kérdésekre igyekszik választ adni.

Napjainkban az emberi kapcsolatok ? amelyek talán a legfontosabb erőforrást jelentik az életünkben ? mind gyakrabban mondanak csődöt? A válások száma folyamatosan nő, és a hosszú távú párkapcsolatok működtetésébe is sokan buknak bele. Belső Nóra könyve alaposan, ugyanakkor kellő érzékenységgel járja körül a témát, és rámutat: a legtöbb embernek az érzelmi kapcsolatok kezelése jelenti a fő problémát.

Férfiak és nők élnek egymás mellett, gyermekeik vannak, dolgoznak, pénzt keresnek ? de nem képesek egymásra odafigyelni, nem érzik és nem értik egymást. A rossz kérdések rossz válaszokat szülnek, és ezt gyakran már ők maguk sem veszik észre. A szerző kérdésfelvetései, gondolatai, pszichiátriai praxisából hozott történetei, illetve a hétköznapi társas helyzeteket elemző sorai új megvilágításba helyezik a problémákat, és mindenkinek segítenek eligazodni a párkapcsolati érintkezés útvesztőiben.

Dr. Belső Nóra

1993-ban a SOTE Általános Orvostudományi Karán diplomázott, 1998-tól pszichiáter szakorvos. Érdeklődése középpontjában a hangulati zavarok, a depresszió és a bipoláris betegség, továbbá a pszichoszomatikus betegségek (határterületi kérdések) és a párkapcsolatok működésének jellegzetességei állnak.

Klinikai és tudományos munkáját az azóta már bezárt OPNI-ban végezte. Több hazai és nemzetközi klinikai és farmakológiai vizsgálatban is részt vett, két évig az OPNI Kutatás Etikai Bizottságában is közreműködött. A Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Pszichiátriai Társaság és a Magyar Biológiai Pszichiátriai Egyesület, továbbá a Harc a női szívekért Alapítvány kuratóriumának tagjaként is résztvevője a magyar orvos-szakmai közéletnek. Számos hazai és nemzetközi kongresszuson és tudományos ülésen jelenik meg szakmai anyagokkal.

Orvosi munkája részeként társadalmi felvilágosító tevékenységet is végez a médiában, egyéb szakmai, egyetemi konferenciákon tartott előadások, beszélgetések alkalmával. Szakmai és emberi meggyőződése, hogy a lelki problémákhoz és pszichés zavarokhoz fűződő negatív társadalmi attitűd elsősorban az ismeretek hiányából fakad, éppen ezért minden alkalmat megragad a lelki élettel kapcsolatos információk átadásának lehetőségére. Könyve a Jaffa Kiadó gondozásában ma jelent meg.

2 hozzászólás

  1. December 2-án, pénteken 18 órakor a Mammut Libri Könyvesboltban V. Kulcsár Ildikó beszélget Belső Nórával, az Utak egymáshoz című könyve kapcsán. Mindenkit szeretettel várunk!