ZETApress

hírportál

Norbi utolsó titka

Életöröm? Zabaöröm? Nyaka? Toka? Karakteres arcvonások? Öregítő malacfej? Feszes bőr, vagy begombásodott hájhurka? Lépések? Totyogás? Szárnyalás? Punnyadás? Tartalmas élet? Hájhalál? Tudod: demokrácia van. A választás joga a tiéd ? írja Norbi: Az utolsó titok című könyvében, mellyel felesége, a fürdőruhás Rubint Réka vonult be kislányukkal együtt a publikum elé.

A szentendrei Update Zrt. gondozásában megjelent művet ma délben mutatták be a Vigadó utcai Boom & Brass Étteremben. A sajtótájékoztatón művészek is megjelentek. Pataki Bea, Katinka, Balássy Betti és Varga Feri, Tallós Rita, Kaszás Géza és még sokan mások foglaltak helyet az asztaloknál a legerősebb fogyáskód ismertetésekor.

De a boldogságot egyedül, sőt ha kell, magadat, meggyőzve ? vagy legyőzve ? kell megtalálnod. Csak utána tudsz rajta osztozni másokkal. Olvass el ? ha nem akarod elfecsérelni az életed önbecsapással. Azoknak, akik fogyni akarnak, de gyengék véghez vinni, valamint azoknak, akik visszahíznak ? folytatódik a szerző ajánlása.

Ez a könyv Norbi utolsó és legütősebb fogyókúrás könyve, amely erős szókimondással motivál a lelki tartás irányába. Sokat foglakozik a gyerekkori elhízás elleni megoldásokkal és vadonatúj Update kódrendszert állít fel. Méltó befejezése egy fantasztikus sikersorozatnak ? vallja a könyvről a Kiadó.

Soha nem értem volna el pusztán gyakorlatokkal a jelenlegi formám, ha öt éve folyamatosan nem a párom módszere alapján táplálkozom. Talán szigorúbban is betartottam, mint Norbi ? állnak a borítón Rubint Réka gondolatai.

A könyvbemutatót követően megkóstoltuk Norbi ételeit is. Több ?kolléga? csak ekkor érkezett, de őket is vendégül látták és ajándékcsomagokat is kaptak. Tulajdonképp ők intézték ügyesen. Miért is ülték volna végig a szakemberek egyórás előadását, ha úgysem írnak róla semmit sem. Mi viszont este egy újabb könyvismertetésre voltunk hivatalosak.

Ugyanaz, és mégis más!

Hiányt pótol Dr. Pethő Mária: A gulyás, pörkölt és paprikás története hazánkban című könyve, mely egy ismert, félreismert étel, a ?gulyáshús? történetét és változatait követi nyomon. Az író célja nemcsak a folyamatok és fogalmak tisztázása, hanem az is, hogy megvilágítsa az a folyamatot, ahogy az ételről terjedő információk helytelen irányba tolódtak.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeumban tartott ma esti könyvbemutatón megtudtuk az ételek elkészítési módjait. A gulyásnál a fémedénybe felváltva tesszük egymásra a hús- és hagymasorokat, majd összefőzzük azokat. Régi nemzeti eledelünk, Amerika, így a burgonya felfedezése előtt is ismertük. A burgonyát előbb külön főzték, később együtt a gulyással. A tészta még később került bele. Tápláló, de könnyen emészthető eledel.

Pörköltnél a hagymát és a húst külön edényben pörköltjük, s csak később főzzük össze. Korábban csak zsírral főzték, ma már olajjal is keverhetjük a zsírt. Paprikásnál előbb a paprikát fonnyasztjuk, majd erre tesszük a húst. A paprikával egyébként a drága borsot váltották ki, amivel korábban az ételt erősítették.

A könyvbemutató szervezői sajnos nem voltak olyan gálánsak, mint délben Norbiék. Hiába voltunk a Kulteában, vendéglátásban sem részesültünk, s ajándékkönyvet sem kaptunk. Annyi baj legyen, nem is azért mentünk! Egyszer hopp, máskor kopp ? s mi erre is felkészültünk.

1 hozzászólás

  1. Örülök, hogy van valaki, aki felébreszti az embereket, hogy milyen életet élnek. Nagyszerű ember, aki tényleg ennek él. A könyvei nagyon jók, ez nem a pénzről szól, hanem egy ember aggódásáról és ember szeretetéről. Hallgatni kéne rá! Nagyon tisztelem és felnézek rá, mert gondoljuk csak végig, mennyi munka és kitartás vezényelte és szeretet embertársai iránt. Én köszönöm!