ZETApress

hírportál

SCLEROVIT az érrendszerünk védelmére

Átütő előrelépés az érelmeszesedés megelőzésében ? avagy a magas Homocisztein szint mint új rizikófaktor kivédése. A délelőtti sajtótájékoztatón erről beszélt Dr. Debreceni László belgyógyász, a gyógyszernek nem minősülő vitaminkészítmény kifejlesztője a Parlament Caféban.

Komoly jelentősége van a táplálkozásnak és az életvitelnek. Míg a koleszterin a zsíranyagcserével összefüggő tényező, a homocisztein a fehérje anyagcserével függ össze, a fehérjéket alkotó aminosavak egyikének, a metioninnak az anyagcsereterméke. Genetikai vagy egyéb okok miatt a homocisztein értékének emelkedése önmagában is, különösen pedig más rizikófaktorral együtt súlyosan károsítja az érrendszert, elsősorban az erek belső felületét borító endothel-sejteket, mely folyamat végső soron érelmeszesedésbe torkollik.

Súlyosan károsodhatnak a szív koszorús erei, az agyi erek és a perifériás (végtag) erek. Ha tekintetbe vesszük, hogy Magyarországon a halálozásnak több mint a felét a szív-érrendszeri betegségek okozzák, belátható, hogy rendkívül fontos kérdés az érelmeszesedés elleni küzdelem. Hazai vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a magyar népesség körében is gyakori a vér homocisztein szintjének az emelkedése. Az atheroszklerózis elleni küzdelem legjelentősebb tényezője a rizikófaktorok kiküszöbölése, tehát a megelőzés, a prevenció.

Ennek jegyében konstruálták a SCLEROVIT nevű gyógyhatású készítményt, melynek összetevői széleskörű irodalmi adatok alapján és saját klinikai vizsgálataink szerint is védik az érrendszert az érkárosító vegyületekkel, elsősortban a homociszteinnel és a koleszterinnel szemben. Elsőként állítottunk elő az országban egy olyan komplex, speciális, gyógyhatású vitamin- készítményt, melyben az egyes komponensek dózisának, azaz mennyiségének a szerepe kulcsfontosságú a hatás kifejlődése szempontjából. Kiterjedt vizsgálatok igazolták, hogy a folsav, amely készítményünk egyik alkotórésze, rendkívül fontos szerepet játszik az érelmeszesedés, illetőleg annak elsődleges szövődményeinek a kivédésében. Az érrendszer védelmének a célja az érelmeszesedés megelőzése, illetőleg a progressziójának a gátlása, végső soron pedig a szövődményeknek ? a szívinfarktusnak, agyérbetegségnek és a végtag erek betegségeinek ? a megelőzése.

A SCLEROVIT ? napi egy kapszula ? szedése különösen javasolt olyan betegségekben és állapotokban, ahol az érrendszer károsodásának a veszélye fokozott, pl. magas vérnyomásban, cukorbetegség esetén. Terhesség alatti szedését mindenképp a szülész-nőgyógyásszal kell megbeszélni, s egyébként is célszerű félévenkénti vérvizsgálaton résztvenni! A mellékhatások tekintetében ? melyek az írásos tájékoztatóban is megtalálhatók az ötven darabos dobozban ? kérdezze meg gyógyszerészét, kezelőorvosát!

3 hozzászólás

  1. Hol lehet beszerezni, és mennyibe kerül a SCLEROVIT?

  2. Tisztelt Réczi Kinga! Az alábbi e-mail címen rendelhet Sclerovit kapszulát: sclerovit@icc.hu vagy info@icc.hu Tisztelettel: Bende Beatrix I.C.C. Kft. +36-30-6942-544

  3. Voltam vizsgálaton, közölték velem, hogy sürgősen keressek egy szakorvost, és vizsgáltassam ki magam! Naponta szedek 1 Sclerovit kapszulát, ezt meddig kell szednem? Öt kilogramm súlyfeleslegem van, 6,1 a koleszterinem, és 57 éves vagyok. A vérnyomásom 112/75-től 140/85-ig terjed, mégis sokszor zúg a fülem és mintha a fülemben dobogna a szívem, ha fekszem, de ez rövid ideig tart. Mit tegyek, hová forduljak???