ZETApress

hírportál

Segítség a mozgáskorlátozottaknak

A mozgáskorlátozottaknak járó akadálymentesítési támogatással azonos összeget igényelhetnek az őket eltartó hozzátartozóik is, tudtuk meg a ma délelőtti kormányszóvivői tájékoztatón. Újhelyi István (MSZP), az ÖTM államtitkára kérdésemre elmondta, hogy nem kétszeres összegről van szó, nem két lakást lehet ebből a pénzből felújítani, hanem a fogyatékkal élő lakóterét.

S hogy mit takar a januárban hatályba lépő változtatás? Egy anomáliát kellett megoldania. Jelenleg a hozzátartozó jóval kevesebb összegre volt jogosult, mint amikor a beteg ember igényelte a támogatást. Ez semmiképp sem volt igazságos, hiszen a pénz így is, úgy is a rászorulót segítette. Az államháztartásnak most többletkiadással kell majd számolnia, de ezt mindnyájunknak vállalnunk kell!

Új kormányzati portál mától

Új honlapot indít mától a Miniszterelnöki Hivatal. A Tegyünkérte.hu portál a meglévő mellett működik. Bevezető kampánya 2008. január 25-ig tart a médiában. Sajnos a MEH.hu oldalról nem lehet ránavigálni. Vajon miért nem? Az ingyen reklám nekik már nem is reklám? Miért kell olyanra költeniük az adófizetők pénzét, amit a jól ismert honlapjukra kattintók rögvest megláthatnának?

1 hozzászólás

  1. Üdvözletem! Én az apósom nevében írok, nagyon szeretnénk ezt a lehetőséget kihasználni (mármint az akadálymentesítési támogatást) mivel apósom kétszeri agyvérzést kapott, szívinfarktust, ezen felül van neki egy rosszindulatú agydaganata és a betegségei miatt súlyosan mozgáskorlátozott és ezért érdeklődöm a lehetőségről. Mi a folyamata, mik kellenek hozzá? Kérem útbaigazítását!