ZETApress

hírportál

Életmentés WIWE-val

Mentsen életet, óvja szeretteit a WIWE-val! Életmentő a WIWE EKG a felhasználók 52%-a körében! – derült ki abból nyereményjátékkal egybekötött, átfogó kérdőíves felmérésből, melyet a WIWE csapata novemberben hirdetett a magyar felhasználóik körében – tudatta Szabó Éva divízióigazgató.

Céljuk az volt, hogy megbecsüljék, milyen hatása van a mobil EKG használatának a felhasználók kardiológiai egészségi állapotára vonatkozóan. A WIWE mobil EKG 4 éve került piacra azzal a céllal, hogy segítse megelőzni az értelmetlen szívhalált, és önellenőrzést, előszűrési és távdiagnosztika lehetőséget biztosítson a lakosságnak. A hat díjat, köztük a Minőség-Innováció Európai Fődíját elnyert készülék kimutatja az EKG eltéréseket, ritmuszavart, pitvarfibrillációt és kamrai zavart, értékeli a stroke és a hirtelen szívmegállás kockázatát, mely adatokat a felhasználó az ingyenesen letölthető applikáció segítségével okos-eszközén követhet az 1 perces mérés végeztével. Egy idei applikáció fejlesztés eredményeként a készülék meghatározza a fittségi indexet, az ún. szívritmusvariabilitást is.

Életmódváltást is ösztönzött a WIWE

A felmérés megdöbbentő eredménye, hogy életmentő lehet a készülék annak is, aki úgy érzi egészséges: a felhasználók mindössze 32%-a vette a WIWE EKG-t azért, mert érzett valamilyen tünetet, mégis a felhasználók felének már életmentő volt: 4%-ot operáltak meg, 16% kapott gyógyszeres kezelést, 17% rendszeres orvosi kontrollra jár, és 70% változtatott életmódot a WIWE eredmények hatására – egészségtudatosabb lett, egészségesebben táplálkozik és többet sportol. A felmérés igazolta, még a kellemetlen tünetek jelentkezése előtt megelőzhető a ritmuszavar, a kamrai zavar rendszeres EKG méréssel és kockázati értékeléssel.

Stroke-ot is megelőztek már a mini EKG segítségével

A felmérés keretében személyes, megindító történeteket is megosztottak a felhasználók arról, hogyan mentette meg életüket a WIWE, melyeket a gyártó a weboldalán közzétesz, azzal a céllal, hogy segítsék megelőzni a szívbetegségeket és támogassák az egészséges életmódot valós, megtörtént esetek példáján: Az elmúlt egy évben legalább kétszer előztünk meg vele stroke-t. Ha nem lett volna a wiwe, akkor észre sem vettük volna a pitvarfibrillációt, hiszen semmi tünet (fájdalom, nehézlégzés, stb.) nem volt.

Rendszeres EKG méréssel a Covid-19 előjelei is kiszűrhetőek

Egy, az idén tavasszal az USA-ban végzett klinikai kutatás alapján rendszeres EKG méréssel a Covid-19 előjelei is kiszűrhetőek. A kutatás során százezer felhasználó szívritmus és fittségi index értékeit vizsgálták, és a nyilvánosságra hozott publikációk szerint a Covid-19 hatással lehet a szívritmusra és a fittségi indexre, még az egyéb tünetek jelentkezése előtt. A betegség előjeleire utalhat, ha a megszokott eredményekhez képest magasabb szívritmust és alacsonyabb fittségi indexet mérünk, hiszen ezt követően 50%-os eséllyel egy héten belül megjelenhetnek a koronavírus egyéb tünetei is. Így bár tünetet még nem érzékelünk, a WIWE-val mért eredmények már előre figyelmeztethetnek, így érdemes ezen érték változását is figyelni a Covid-19 fertőzéssel összefüggésben.

Annak érdekében, hogy minél többek egészségmegőrzését segítsék, a Black Friday promóció keretében november 20-a és december 1-eje között 69.990 forintért vásárolható meg a WIWE EKG a gyártó webáruházában. Tökéletes ajándék lehet karácsonyra, mellyel azt üzeni, még sokáig szeretné egészségben, biztonságban tudni szerettét!

1 hozzászólás

  1. Hálás vagyok, mert nekem segített a WIWE a pitvarfibrilláció megállapításához. Rosszul voltam, de mire beértünk a kórházba az EKG szinte normális volt! Mióta megvettem, rögzíteni tudom otthon, amikor pitvarfibrillár, jelez a készülékem! Köszönöm!