ZETApress

hírportál

Holtodiglan a könyvfesztiválon

HoltodiglanA tavalyi év egyik legnagyobb könyvsikere volt az Egyesült Államokban az a kötet, amely a csütörtökön induló XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelenik meg az Alexandra Kiadó gondozásában, 528 oldalon, Holtodiglan címmel. Gillian Flynn regénye egy tökéletesnek tűnő, de szörnyen félresiklott kapcsolatról szól ? tudtuk meg Jusztinger Brigittától.

A széthulló házasság klausztrofób világáról szóló thriller nyolc héten át vezette a New York Times sikerlistáját, a Goodreads.com portálon pedig a 2012-es év legjobb thrillerévé választották. 2012 novemberére, mindössze hat hónappal a megjelenése után több mint kétmillió példány kelt el belőle. ? Az agresszió körforgásából kitörni képtelen, brutális férfiakról szóló történetek könyvtárakat töltenek meg. Én a női erőszakról akartam írni ? mondta a szerző.

Ásó, kapa, nagyharang ? a romantikus hollywoodi filmekben valahol itt ér véget a történet. Ám mi lesz ezután? Mi történik, amikor a boldog álom szép lassan szertefoszlik, s már abban sem vagyunk biztosak, hogy valóban ismerjük azt, akinek igent mondtunk. Amy és Nick ötödik házassági évfordulója tragédiába torkollik: Amy eltűnik és minden jel a jóképű férj, Nick bűnösségére utal. Amy naplójának részleteiből és a jelenben futó történetszálból izgalmas lélektani thriller bontakozik ki.

Az olvasó döbbenten figyeli, hogy egy romantikus párkapcsolat miként alakulhat át szép lassan igazi pokollá… A kérdés csak az, ki tette valójában pokollá a másik életét? Megdöbbentő, magával ragadó kötet az erőszak természetéről, a kapcsolatok ingatag hatalmi viszonyairól és a mindent át meg átszövő sötét titkokról.

Gillian Flynn a Missouri állambeli Kansas Cityben született. Egyetemi tanulmányait a Kansasi Egyetemen, illetve a chicagói Northwestern Universityn folytatta. Irodalomból és újságírásból diplomázott. A Holtodiglan a harmadik kötete. Regényei eddig huszonnyolc országban jelentek meg; mindhárom kötetének a filmjogai elkeltek. Gillian Flynn Chicagóban él férjével és kisfiával.

2 hozzászólás

  1. Gilliann Flynn: Holtodiglan című kötete kapcsán nyilvános beszélgetést szervezünk, melyre sok szeretettel hívjuk és várjuk Önöket! Beszélgetőtársak: Bácskai Júlia pszichológus, szabadSZÓműves és Csaba Beatrix újságíró, tanácsadó. Időpont: 2013. május 16-a, csütörtök 18 óra. Helyszín: Nyugati téri Alexandra Könyvesház Pódiuma. Házigazda: Alexandra Kiadó.