ZETApress

hírportál

Rendőrgyilkosság Újbudán

A rendőrségi épületeken fekete zászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tisztelegnek Baumann Péter rendőr főtörzsőrmester, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjának helytállása előtt, aki szolgálatteljesítés közben halt meg, miután egy támadó tegnap este késsel megsebesítette Újbudán.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata ma reggel közölte a police.hu oldalon, hogy a BRFK és Magyarország rendőrsége mély megrendüléssel osztozik az elhunyt kolléga családjának fájdalmában. A főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves – tették hozzá. – Nyugodj békében, Péter! – írták.

A BRFK tevékenységirányítási központjába tegnap 22 óra után arról érkezett bejelentés, hogy egy XI. kerületi Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakítva be akar jutni az ingatlanba – áll a tájékoztatásban. A megerősített létszámban kiérkező rendőrök a férfit intézkedés alá vonták, de ő az egyenruhásokra támadt. A támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, ezután sikerült elfogniuk.

A mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték. Az egyik rendőr, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

Együttérzésünket fejezzük ki a meggyilkolt rendőr hozzátartozói felé! – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő hozzátette, a tegnapi esetből is látszik, hogy a rendőri munka veszélyes, de mivel igen ritka a tegnap esti rendőrgyilkossággal végződő újbudai eset, a rendfenntartók jól végzik a munkájukat!

1 hozzászólás

  1. Az újbudai rendőrgyilkosság gyanúsítottja büntetett előéletű, korábban is erőszakos bűncselekmények miatt ítélték el. A csütörtöki támadást garázdaság és testi sértés miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, és hasonló bűncselekmény miatt jelenleg más büntetőeljárás hatálya alatt is áll – tudatta a Főügyészség. Tekintettel arra, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, a Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását. A kényszerintézkedésről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája vasárnap dönt – olvasható közleményükben.