ZETApress

hírportál

Díjátadás a Parlamentben

Kiemelkedő innovációs teljesítmények születtek a 2019. évben. Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj-pályázat nevezése. A 2019. évi Magyar Innovációs Nagydíjat az Országház Felsőházi-termében március 27-én adják át – tudatta Garay Tóth János, a MISZ kommunikációs igazgatója.

A Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívására sok jelentős, és több kiemelkedő innovációs teljesítményt, összesen 46 pályázatot nyújtottak be különböző magyarországi cégek. A bírálóbizottság, a kutatási és fejlesztési eredmények alkalmazása révén, elsősorban a gazdasági mutatók – 2019-ben elért többleteredmény vagy többlet árbevétel -, valamint az egyéb műszaki, gazdasági előnyök alapján választja ki a 2019. évben legnagyobb jelentőségű és már az üzleti életben is sikeres innovációkat. A pályázatra a gazdaság különböző ágazataiból – különösen az egészségügy, agrár területről – érkeztek, kreatív és kiemelkedő eredményt bemutató pályamunkák.

A 2019. évi Magyar Innovációs Nagydíj Bírálóbizottsága elismert tudósokból, gazdasági szakemberekből áll, és elnöke az innovációs és technológiai miniszter. Az évente egyszer kiadásra kerülő Innovációs Nagydíj (bronz kisplasztika és jelentős pénzjutalom) az elmúlt időszakban a gazdasági élet egyik legjelentősebb elismerésévé vált. A Szervezőbizottság elnöke: dr. Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke.

Az ünnepélyes díjátadásra március 27-én pénteken kerül sor az Országház Felsőházi-termében. A 2019. évi Innovációs Nagydíj átadására az Országgyűlés elnökét kértük fel. A Magyar Innovációs Nagydíjon kívül további innovációs díjak is átadásra kerülnek. A 2019. évben legsikeresebb kezdő vállalkozás részére a Valor Hungariae és a MISZ Start-up Innovációs Díja kerül átadásra. Az ünnepségen csak névre szóló meghívóval lehet részt venni. A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból valósul meg.

1 hozzászólás

  1. A március 27-én péntekre tervezett Felsőházi-termi MISZ Innovációs-nagydíjátadó a koronavírus-járványhelyzet miatt elmarad!