ZETApress

hírportál

Mobilról a LED-falra

Art Klikk Kft.Hírportálok és blogok mostantól élő mobilközvetítéssel színesíthetik online tartalmaikat. Katona Tamás ? CMO Art Klikk Kft. kora délután az Erzsébet téri Design Terminalban mutatta be az általa fejlesztett ANGL mobilalkalmazást. Az app valósidejű mobil videóközvetítések indítását és megnézését teszi lehetővé.

Hírportálok, blogok üzemeltetői számára a dolog érdekessége, hogy az ANGL-lel készített élő videók beágyazhatóak bármilyen online tartalom mellé. Ezentúl minimális technikai felkészültséggel, csupán egy okostelefon segítségével készíthető élő mobilközvetítés. A videókat megnézheti bárki a telefonján az ANGL appon belül, vagy a weboldalba ágyazható ANGL Live Webplayer lejátszóban. Az online írások így már nem csak fotókkal vagy előre felvett és feltöltött videókkal illusztrálhatóak, hanem élő videóval (és hanggal) is.

A tartalom készítője egy könnyen kezelhető webes felületen hozhat létre akár több ANGL Live Webplayert is. Lehetősége van megadni regisztrált ANGL felhasználókat ? ekkor a kijelölt személyek által mobillal készített videók jelennek meg élőben írásuk mellett. Másik opció, hogy egy adott földrajzi hely közelében található tetszőleges ANGL felhasználó streamjei kerülnek a lejátszóba. Ennek a lehetőségnek köszönhetően az olvasók is részt vehetnek a hírelőállításban, a tartalom közösségi módon készül. Minél jobban képes egy portál mobilizálni a közösségét, annál több és más szemszögből készült stream kerül a lejátszójukba.

Az ANGL más tekintetben is egy igazán közösségi app. Lehetőség van személyes profil felállítására, a felhasználó közösségi hálózatának meghívására, mások követésére és a streamek értékelésére a szabadalmaztatott ECHO funkciónak köszönhetően. Utóbbi segítségével nyilváníthatja ki a néző, hogy tetszik neki egy közvetítés. Izgalmas megoldás, hogy bár az élő közvetítés végeztével a videó alap esetben eltűnik a rendszerből, a sokat echózott streamek még az eseményt követő órákban, napokban is megtekinthetőek. A videó túlélése az echók számától függ.

Az app kezeli az előlapi kamerát is, így segítségével akár egy fő is elegendő egy tudósítás lebonyolításához, saját magáról készítve élő videót. Közvetítés indításához wifi vagy minimum 3G adatkapcsolat szükséges. Wifi hiányában az ANGL kíméli az adatcsomagot, 1GB-nyi adatforgalommal kb. 5 órányi anyag streamelhető. Beágyazható ANGL Live Webplayer létrehozásakor korlátozni lehet, hogy a lejátszó milyen domaineken jelenjen meg, így elkerülhető, hogy a tartalom jogtalanul más oldalakon is felbukkanjon.

3 hozzászólás

  1. Mozgalmas napok elé nézünk az ANGL háza táján! Mobilappunkat egyre többen kezdik el használni, nézd meg, milyen működés közben! A következő napok mobillal készített közvetítéseit nézheted közvetlenül az okos-telefonodon az ANGL appon belül, vagy a blogunkra kitett posztokban. Ilyen és hasonló közvetítéseket Te is bármikor készíthetsz, teljesen ingyen! Az app használata, ANGL WALL létrehozása és ANGL Live Webplayer indítása is díjmentes.

    Gozsdu Udvar ANGL WALL, május 9-11-e: interaktív videófalunk segítségével ismertetjük meg a nemzetközi közönséget az ANGL-lel. UltrAspire Terep Százaz futóverseny, Pilis, május 10-e, szombat: futók és szurkolók közvetítenek a magyar terepfutás egyik legnagyobb kihívásáról élőben. Media Hungary 2014. május 13-14-e, kedd-szerda: Kövécs András, az ANGL-t fejlesztő Artklikk Kft. ügyvezetője tart előadást az ország legrangosabb médiakonferenciáján. Töltsd le az ANGL-t! Az ANGL mindenki számára ingyenes! Töltsd le az App Store-ból, vagy a Google Play-ről! Próbáld ki és mondd el a véleményedet nekünk!

  2. Örömmel tudatjuk, hogy startupunk, az ANGL sikeresen vette az első akadályt a Telekom Innovation Contest kétfordulós versenyében! A mai napon a Magyar Telekom és a Kitchen Budapest szakmai zsűrije 29 magyar jelentkező közül hétnek adott lehetőséget, hogy élőben is bemutassák ötletüket. A győztes jutalma, hogy képviselheti hazánkat a 2014.június 27-én, pénteken rendezett krakkói döntőben. Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy 39 ország 326 pályázójából a legjobb 12 közé választották az ANGL-t, élő mobilvideók közvetítésére alkalmas közösségi mobilalkalmazásunkat!