ZETApress

hírportál

22. MISZ Nagydíj Pályázat

Márciusi díjátadásA Magyar Innovációs Szövetség és a Magyar Innovációs Alapítvány által, a 2013. évre kiírt Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot délelőtt hirdették meg az elmúlt 21 évben innovációs díjat nyert vállalkozások vezetőiből álló társaság, a Magyar Innovációs Klub ülésén, melynek házigazdája az Innovációs Nagydíj 2012-es nyertese, az NNG Kft. volt.

Az NNG az elmúlt tíz évben négyfős garázscégből mára a világ legnagyobb autómárkáiba navigációt fejlesztő globális vállalattá nőtte ki magát. ? Magyarországon az innovatív, kreatív gondolkodásnak komoly hagyományai vannak, amelyek megfelelő üzleti környezetben itthon és nemzetközileg is sikerre vihetők. Reméljük, hogy az NNG erre üzleti szempontból inspiratív példa lehet! ? mondta Balogh Péter vezérigazgató a klubülésen.

A Magyar Innovációs Nagydíj Pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek a 2013. évben kiemelkedő műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítménnyel jelentős üzleti hasznot realizáltak. A Magyar Innovációs Nagydíjat az a vállalkozás nyeri el, amelyik a 2013. évben a legkiemelkedőbb innovációs teljesítményt érte el. A klubülés nyitóelőadásában Cséfalvay Zoltán, az NGM államtitkára méltatta az Innovációs Nagydíj pályázat jelentőségét, és többek között kiemelte, hogy az innovatív vállalatok az innovációs teljesítményüknek köszönhetően veszteség nélkül vészelték át a válságot.

Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke elmondta, hogy az év legjelentősebb innovációját elismerő 2013. évi Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítményeket további öt kategóriában is díjazzák: Ipari-, Agrár-, Környezetvédelmi-, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Díjai. Kiemelte továbbá, hogy a legeredményesebb, 2011 után alapított start-up vállalkozás a Magyar Innovációs Szövetség Start-up Innovációs Díját nyeri el. A díjazottak egyike megkapja az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. Szervezeti Innovációs Díját is.

Az innovációs díjakat ünnepélyes külsőségek közepette az Országházban, a tárcák képviselői és számos protokoll vendég, illetve a nyomtatott és az elektronikus sajtó képviselőinek jelenlétében adják át az adományozók 2014 márciusában. Részletek idekattintva olvashatók. Beadási határidő: 2014. február 5-e, szerda déli 12 óra.

1 hozzászólás

  1. Közeleg a 22. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje. A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) és a Magyar Innovációs Alapítvány által kiírt Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje hamarosan, február 5-én, szerdán délben lejár. A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek a 2013. évben kiemelkedő műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítménnyel jelentős üzleti hasznot értek el. Az év legjelentősebb innovációját elismerő Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítményeket további hat kategóriában is díjazzák: Ipari-, Agrár-, Környezetvédelmi-, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Díjai. A legeredményesebb, 2011 után alapított (startup) vállalkozás a Magyar Innovációs Szövetség Start-up Innovációs Díját nyeri el.