ZETApress

hírportál

Sörünnep Kőbányán

Idén is hazai sör nyert a Monde Selection nemzetközi versenyen. A díjat a nemzetközi szinten is elismert szakemberekből álló zsűri szigorú osztályozás után ítélte oda a legjobbaknak ? tudtuk meg a délutáni sörünnepen, a Kőbányai Sörgyárban.

Az 1961-ben alapított Monde Selection-díj célja, hogy megtalálja a világ legkiválóbb termékeit. Évről-évre nyolc kategóriában nyolcvan ország közel 2500 terméke mérettetik meg a minőség porondján. A sör az egyik legnépszerűbb kategória ? minden évben közel kétszáz márkát neveznek be ? ugyanakkor ezek az eredmények iránt a legnagyobb a kíváncsiság. Nem véletlenül, hiszen egy Monde Selection aranyérem a minőség világszintű elismerését jelenti.

Az újabb aranyérem annak a minőségi hagyománynak a folytatása, ami a Dreher Sörgyárak Zrt. szereplését jellemzi ezen a nemzetközi megmérettetésen. Büszkék vagyunk arra, hogy vállalatunk különböző termékeivel 1980 óta folyamatosan részt vesz a versenyen és az elmúlt 31 évben 66 éremből álló gyűjteményre tett szert, melyek között 49 arany, 13 ezüst és 4 bronz található.

Az újabb díj elnyerésének megünneplésén voltunk a Dreher Sörgyárak Zrt. Jászberényi úti székhelyén. A rendezvényen megkóstolhattuk a Dreher Sörgyárak díjnyertes termékét. Felvinyi Péter vicceket mesélt, Németh András sörfőző mester a sörgyártás, míg Bagdi Éva érzékszervi mester a sorkóstolás rejtelmeibe vezetett be mindnyájunkat.

A fogadást követően exkluzív túrán vettünk részt, ahol idegenvezetőnk a nyertes márka múltját és történetét a gyárban és múzeumában ismerhettük meg. Megtudtuk, hogy heti egy napon húszfős csoportoknak szerveznek gyárlátogatást felnőtteknek 1300 forintért. Nyugdíjasok fél áron, egyetemi és főiskolás csoportok ingyen jöhetnek. A belépődíjban két pohár sör elfogyasztása is benne van. Előzetes bejelentkezést az interneten kérik.

2 hozzászólás

  1. Szeretném megérdeklődni, hogy mikor lesz Sörutazás? Kinél kell jelentkezni? Előre is köszönöm!