ZETApress

hírportál

Ki legyen projektmenedzser?

Vitézy DávidTarlós István főpolgármester tegnap nyílt levelet írt Vitézy Dávidnak, a BKK vezérigazgatójának, mert nincs megelégedve a fővárosi közösségi közlekedés helyzetével és a közlekedésszervezési szemléletével. Húsz pontban fogalmazta meg észrevételeit, melyekben sürgős döntést és állandó visszajelzéseket vár.

A vezérigazgató neve tegnap délelőtt, a 13. Év Projektmenedzsere Díj átadásakor is elhangzott a Gerbeaud Ház Dorottya-termében. Egyik ?kollégánk? arról beszélt, hogyan lehet valaki ilyen fiatalon és tapasztalatlanul a BKK vezetője csak azért, mert jó hátszele van. Ki kellene dolgozni, hogy milyen iskolai végzettség és szakmai gyakorlat szükséges ahhoz, hogy valaki projektmenedzser lehessen! ? fogalmazta meg gondolatait. Elmondta azt is, hogy ezt már a tavalyi díjátadón is felvetette, arról viszont nem szólt, hogy megírta-e ezt valaha valahol.

Az illető állandó vendége a sajtóeseményeknek. Mindenhez hozzászól, mindenkit kioktat, de neve után sosem mondott még médiumot. Nem tudni, áll-e mögötte szerkesztőség, ahol a széles közvélemény elé tárhatja gondolatait. S ha már ő megkérdezi, ki lehet menedzser, visszakérdezek: Ki lehet újságíró? Az, aki saját magát kinevezi azzá, vagy az, aki valamely szerkesztőséghez tartozik? Kell-e hozzá újságírói végzettség, vagy elég, ha az illető megtanult fogalmazni? ? Persze annak aki sehová sem ír, erre sincs szüksége, hiszen amúgy sem jelenteti meg írásban a gondolatait.

Ki legyen újságíró?

A tegnap délelőtti sajtótájékoztatón legalább hat embert megszámoltam, akitől még semmilyen sajtómunkát nem láttam. Valamennyiük közös jellemzője, hogy ingyenes email címről jeleznek vissza ahelyett, hogy szerkesztőségük címét használnák. Valamilyen nem létező médiumra hivatkoznak. Kár, hogy sosem ellenőrzik le ezeket a szervezők, kár, hogy az egyéneknek küldik ki a meghívókat ahelyett, hogy a szerkesztőségeket értesítenék a rendezvényekről! Ha a szerkesztősége delegálna valakit, a cikk is megjelenne náluk, így viszont feleslegesen etetik-itatják az ?írástudatlan? töltelékembereket.

Domin-nevet bárki olcsón vásárolhat, mondta nemrég egy internetes portál webmestere. Ebben akár igaza is lehet, ám az oldal megnyitásakor rögvest látszik, hogy van-e rajta naprakész információ, vagy hetek-hónapok múltán is csak azt olvashatjuk: Feltöltés alatt! Az ilyen oldalakról bejelentkezőknek nem szabadna helyet adni a sajtótájékoztatókon! Persze amíg a szervezőket csak az vezérli, hogy minél több embert odacsődítsenek, a büféújságírók ellen nehéz lesz küzdeni. S miért zavar engem a jelenlétük? ? Erről már írtam januárban is.

A Természettudományi múzeumbeli kedd esti könyvbemutatón is többen szerettek volna sajtópéldányhoz jutni a sajtóhiénák csapatából, de csak azok a meghívottak(!) kaptak, akik visszajeleztek. A hívatlanok mindenféle trükkökkel próbálkoztak, de az Alexandra Kiadó megbízottja hajthatatlan maradt. Kitől kapta a meghívót? ? kérdezte mindegyiküktől, de még erre sem tudtak válaszolni. Persze hogy nem, hiszen egymást hívták oda mobilon, egymással cserélték az információkat az értékes ? jó pénzért eladható ? ajándékkönyvek reményében. Az hitték, mindenkit átverhettek, de szerencsére ez most nem sikerült nekik!

2 hozzászólás

  1. A BKK vezérigazgatója olyat nem tett, amiért el kellene távolítani posztjáról, ugyanakkor a Vitézy Dávidnak írt húsz pontos intézkedéscsomaggal a főpolgármester rá akarja szorítani bizonyos lakossági igények kielégítésére. Tarlós István ma reggel a tv2 Mokka című műsorában magyarázatként kifejtette: a budapestiek többsége elégedetlen volt, és nem minden alap nélkül, ezért kényszerült arra, hogy nyílt levelet írjon Vitézy Dávidnak.

    Úgy vélte: nem az autósok és a közösségi közlekedés szembenállásáról van szó, hanem az arányokról, és a BKK részéről több olyan intézkedés született, amely nem veszi figyelembe a jelenlegi közlekedési viszonyokat. Leszögezte: Vitézy Dávid olyat nem tett, amiért el kellene távolítani a vezérigazgatói székből. Arra utalva, hogy a BKK vezetőjét nem engedi nyilatkozni a sajtónak, Tarlós István úgy fogalmazott: nála idősebb és rutinosabb fővárosi cégvezetők sem nyilatkoznak, a vezérigazgató nem primadonna, ezért a nyilatkozatok helyett dolgoznia kell!