ZETApress

hírportál

Munkáspárt az EU-tagság ellen

szilvasy_thurmer_sajtoVédjük meg Magyarországot az Európai Unió támadásaitól! Sok ígéret helyett sok cselekvést! Párbeszédet Magyarország EU-tagságáról! Párbeszédet a jövőnkről ? mondta Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke és Szilvásy György, a Honfoglalás 2000 Egyesület elnöke a mai sajtótájékoztatón a belvárosi Károlyi Étterem és Kávéházban.

Elítéljük az Európai Unió Magyarország elleni támadásait. Lehet vitatkozni a magyar alkotmányról idehaza, de elfogadhatatlan, hogy az EU lépten-nyomon beleszóljon Magyarország életébe. Ma az EU brüsszeli urai a népek felett vannak, és egyre inkább uralkodnak felettünk. Talán éppen ezért nem képes az EU a válságot leküzdeni, munkát és tisztességes megélhetést adni mindenkinek.

Ma már a napnál világosabban látható, hogy az EU így nekünk nem jó. Magyarország csatlakozását az Európai Unióhoz hazánk lakossága nagy többséggel támogatta, ám az elmúlt években a szervezet jelentősen eltért az alapító atyák által megfogalmazott elvektől. Az Európai Unió kettős mércét alkalmaz. Számos esetben eltekint az égbekiáltó igazságtalanságoktól, ugyanakkor figyelmen kívül hagyja Magyarország jogos követeléseit, nevezetesen: a benesi dekrétumok hatályon kívül helyezését, a kettős állampolgárság elismerését, az erdélyi magyarság autonómia igényének jogosságát.

Az egység, az európai gazdaság versenyképesebbé tétele helyett részrehajló politikai szerveződéssé vált az Unió. A nagyobb, erősebb gazdasággal rendelkező országok ? mindenekelőtt Németország ? kihasználják helyzeti előnyüket, ugyanakkor a kevésbé fejlett országokat ? köztük Magyarországot ? kiszolgáltatott helyzetük miatt hátrányos helyzetbe hozzák. Megalázó, igazságtalan intézkedések sorozatával kényszerítik függetlenségük feladására, nemzeti vagyonuk elkótyavetyélésére, egy szóval: gyarmatosítják ezen országokat. Itt az ideje, hogy társadalmi vita induljon Magyarország EU-tagságáról! A Munkáspárt és a Honfoglalás 2000 Egyesület felhívással fordul minden politikai párthoz, társadalmi szervezethez: kezdjünk mi előbb vitát arról, hogy mit hozott Magyarország EU-tagsága!

1 hozzászólás

  1. Lépjünk ki az Unióból!