ZETApress

hírportál

Orbán-világ pártszemüveggel

Ma délelőtt 11-kor a Szent István körúti Kino Moziban Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője bemutatta a Magyarország ma című 19 perces rövidfilmet, mely a mai magyar valóságról, az orbáni világról szól. Évértékelőjét március 9-én, szombaton délelőtt 11-kor a Papp László Budapest Sportarénában fogja megtartani.

A film alkotói nincsenek nevesítve, de a bemutatót követő sajtótájékoztatón a pártelnök-frakcióvezető kérdésemre elmondta, hogy Molnár Zsolt vezetésével az MSZP aktivistái készítették. A koncepció kidolgozásában fiatal művészek segítettek, akik sajnos mostanában nagyon ráérnek, mert megrendelések hiányában alig készül ma film Magyarországon.

A kampányfilm a kormányváltást követő majdnem 3 évet mutatja be. Foglalkozik a vállalkozók helyzetével, s bemutatja a Fidesz holdudvarát, a Simicska ? Nyerges birodalmat is. Gurmai Zita EP-képviselő is erre utalt a tegnapi Szegfű-ünnepen: korábban talicskával tolták ki a közpénzt, újabban Nyerges-vontatóval viszik ? mondta az MSZP Nőtagozat elnök-asszonya.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BtjQWYid65k[/youtube]

Hallunk a filmben a tönkretett egészségügyről, a kórházbezárásokról, a hajléktalanok és a nyugdíjasok kilátástalan helyzetéről, de a fiatalokéról, a tandíjhoz kötött főiskolai és egyetemi tanulmányokról is. A fiataloknak nincs itthon munkalehetőségük, ezért tömeges a kivándorlásuk. Sokkal többen mentek Nyugatra az elmúlt években, mint 1956 után ? tért vissza a témához Mesterházy Attila a sajtótájékoztatón.

Nem vitatkozhattam a tényekkel, de az igazsághoz tartozik, hogy 1956 után zárva voltak a határok, Nyugatra csak három évente utazhattunk, de a család minden tagját sosem engedték ki egyszerre, míg Európai uniós tagságunk, schengeni csatlakozásunk óta a személyi igazolványunk is elég a határátlépéshez. Nem csak kiutazni egyszerű, de külföldön munkát vállalni is, mert számos ügynökség foglalkozik idehaza a külföldre történő állásközvetítéssel.

2 hozzászólás

  1. Az RTL Klub szerzői jogsértés miatt levélben fordul az MSZP-hez, kérve a jogsértő állapot megszüntetését. Mesterházy Attila pártelnök ma újságírók előtt mutatott be egy majd 20 perces filmet, amelynek a Magyarország ma címet adták. Ebben saját újraszerkesztésükben felhasználtak részleteket több médium hírműsorából, köztük az RTL Híradóból is. Erre a párt az RTL Klubtól semmilyen engedélyt sem kért, tehát szerzői jogot sértve hozta nyilvánosságra filmalkotását. Az RTL Klub sem korábban, sem a jövőben nem ad segítséget, és biztosít alapanyagot vágott, vagy nyers formában politikai pártok kampányfilmjeinek elkészítéséhez. Az RTL Klub kéri az MSZP-t, hogy az RTL Híradóból származó részleteket ne használja a jövőben és bármely videomegosztó portálon közzétett filmet a szerzői jogi szabályok szerint módosítsa.