ZETApress

hírportál

Elköszöntünk Lacitól

Tegnap délután a Farkasréti temetőben végső búcsút vettünk kéthete elhunyt kollégánktól, Bartalis Lacitól. A főbejárattól jobbra lévő Makovetz ravatalozóban sokan voltunk tisztelői és barátai. Fotóink Vigh Alex felvételei.

A katolikus egyház szertartása szerint zajló temetésen a tisztelendő úr az emberi életet a rovarok teljes átalakulásához hasonlította. Életünk a hernyó-állapot, halálunkban bebábozódva fekszünk a sírban, majd a feltámadáskor a gyönyörű pillangóként nyerjük el végső alakunkat. Megholt László testvérünket ne sajnáljuk, hanem örüljünk, hogy földi szenvedése véget ért!

A temetési menet hamar megérkezett a közeli sírhelyhez. A pap még megáldotta a hamvakat, a kántor is énekelt, majd mindketten elköszöntek, de a megemlékezés folytatódott. Dr. Erdős Gábor hegedült és fuvolázott, majd az özvegy elevenítette fel Laci utolsó napjait, óráit. Megható szavait egy gyönyörű ének követte arról az emberről, aki életében mindenkit szeretett, de sajnos ezt csak kevesektől kapta vissza…

A búcsúztató a közeli ökumenikus imaházban ért véget, ahol Erdős doktor a változatosság kedvéért a harmóniumhoz ül. Mindnyájunkat vendégül láttak Laci kedvenc italára, egy kapucsínóra. Ő is mindig így kezdte a napot, mert szavajárása szerint a maffiózók sem lőnek addig, míg egy kapucsínót meg nem isznak. Nyugodj békében, Laci! Kedvenc italoddal mindig Rád emlékezünk!

3 hozzászólás

  1. Ma lenne 55 éves a július 19-én elhunyt Bartalis László. A megemlékező gyászmise este 6-kor lesz Budán, a Margit körút 23-beli római katolikus templomban.

  2. A megemlékező gyászmise Bartalis László születésnapján, azaz szeptember 9-én este 6 órai kezdettel volt a Margit körút 23. alatti templomban. A gyászmisét a Laci temetési szertartását is végző Leopold atya tartotta, aki ismételten hirdette a feltámadást, s ennek bizonyosságában meggyújtotta a húsvéti feltámadás gyertyáját is. Ugyancsak az örök élet gondolatát zengte a választott szép ének, mely szerint “Istennek örökké él minden teremtmény, Hozzá tér a lélek, gyertek imádjuk őt…” Terveim szerint az elkövetkező években is fogok szeptember 9-én a fenti helyen és időben megemlékező misét szolgáltatni Laciért.