ZETApress

hírportál

Sportnapok Eplényben

Show Day-re kerül sor a hétvégén Eplényben, 8 sportággal és 4 versennyel. Úgy néz ki, hogy az időjárásunk kegyes lesz az eplényiekhez, akik mindent megtesznek azért, hogy elegendő hó legyen a sípályájukon ? tudatta Rozs Borbála.

Ma veszi kezdetét a Magyarországon egyedülálló sportesemény sorozat, mely három napon keresztül tart. A mai jótékonysági nap keretében a hátrányos helyzetű és beteg gyerekek tanulhatnak síelni a hazai celebekkel, Szabó Zsófiával, Legerszki Krisztinával, Serdült Orsi szépségkirálynővel és Terecskei Ritával a Zanzibárból.

Az események holnap ingyenes síoktatással folytatódnak. A Síoktatók Magyarországi Szövetsége adja az oktatókat. Este 6 órakor kezdetét veszi a sípálya snowboardparkjában egy 24 órás rekord kísérlet freestyle sí és snowboard stílusban. Az esti sízés alatt és azt követően pedig Snowattack és Party sítábor Before Partyban lehet részük a honlapjukon előre regisztrálóknak.

Végül elérkezik a szombat nagy nap, a Snow Day, ami egy téli sportfesztivál. Hagyományteremtő céllal hoztak életre, hogy az érdeklődők egy helyen ismerkedhessenek meg minél több téli sportággal. Ezt a Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesület és a Nordica Síaréna Eplény szervezi és biztosítja hozzá a szakembereket. Új sífelvonójuk avatásáról nemrég számoltunk be.

A téli sport napon az érdeklődők megismerkedhetnek az alpesi és freestyle síeléssel, a snowboard-dal, a telemarkosokkal, a sífutással, síugrással, biatlonnal, kutyaszánhúzással és jégszobrászattal. Ráadásul a bátrabb hírességek a Snow Day keretében a Celeb Kupán is megmérethetik magukat. A kicsik örömüket lelhetik a hógolyózásban és hóemberépítésben.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Farsang Eplényben | ZETApress

Szóljon hozzá!