ZETApress

hírportál

Futballmeccs névadóval

Az MTK ötgólos meccsen 1:1-es félidő után 1849 néző előtt 3:2-re legyőzte a vendég Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában tegnap délután az Új Hidegkúti Nándor Stadionban. A kék-fehérek múlt szombaton 2:0-ra kaptak ki a Fraditól az Üllői úton, míg a PAFC 2:1-re verte a DVTK-t Felcsúton.

A mérkőzés előtt az MTK Budapest jövő pénteki 130. születésnapja alkalmából a Baráti Körrel és a szurkolói csoportokkal egyeztetve, egykori ? szándékosan nem labdarúgóiról, hanem más sportágakban kimagasló eredményeket elérő ? sportolóiról nevezte el stadionjának kapuit. Az 5. kapu előtti ünnepélyes leleplezésen Deutsch Tamás klubelnök társaságában részt vett fiával és unokájával az öt névadó közül egyedüliként élő Wichmann Tamás (1948?). A kilencszeres világbajnok kenus mellett a 2. kapunál névtábla őrzi a 22-szeres világbajnok Barna Viktor (1911?1972) asztaliteniszező, valamint az 1., a 3. és a 4. kapuknál az egyaránt olimpiai bajnok Weisz Richárd (1879?1945) +93 kg-s birkózó, Tordasi Ildikó (1951?2015) tőrvívó és Török Gyula (1938?2014) légsúlyú ökölvívó emlékét. Fotóink Vígh Alex felvételei.

Viszonylag friss múltja van a tegnapi párharcnak, hiszen ez volt a két csapat 9. első osztályú bajnokija. Az eddigiek is a kék-fehérek fölényét mutatták, hiszen a korábbi nyolc élvonalbeli találkozóból hatot nyert meg az MTK Budapest egy-egy döntetlen és vereség mellett. Az MTK pályaválasztóként 3 győzelemmel nyitott a Puskás Akadémia ellen (2:1, 1:0, 1:0), amibe viszont a vendégek belekapaszkodhattak, az utolsó idegenbeli mérkőzésük a párharc során: 2016. áprilisban Dunaújvárosban a PAFC szerezte meg mindhárom pontot.

A két együttes az idei szezonban egyszer már találkozott: Felcsúton 2:1-re nyert az MTK Budapest (gólszerzők: Kiss T. 56., illetve Heris, öngól 33., Torghelle 86.). Feczkó Tamás a tegnapi meccsen nem számíthatott az operáció után lábadozó Korozmán Kevinre, az ideggyulladás miatt pihenő George Ikenne-King Patrickra és a lábközépcsont-törése miatt megműtött Deutsch Bencére.

A mérkőzés elején a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, mezőnyfölényük Lencse révén a 26. percben gólt eredményezett. A zárt védekezésre koncentráló, így támadásban keveset mutató, csak kontrákból veszélyeztető vendégek Arabuli 38. percben lőtt góljával még a szünet előtt egyenlítettek.

A II. félidő elején a hazaiak két elmaradt büntetőt kértek számon Berke Balázs játékvezetőn ? előbb Lencse, majd Gera Dániel volt a szenvedő fél és a leghevesebb reklamáló ?, majd Baki révén a 65. percben másodszor jutottak vezetéshez. Az MTK kontroll alatt tartotta a játékot, ám a felcsútiak megint bő tíz perc elteltével Knezevic góljával a 76. percben egyenlítettek. A 81. percben a mindössze két perce pályán lévő Torghelle Sándor cserecsatár kapásból szerzett góljával harmadszor került előnybe az MTK, amely a lefújásig megőrizte előnyét, így másodszor is legyőzte a szezonban a Puskás Akadémiát. A felcsútiak továbbra is nyeretlenek vendégként az idényben: egy döntetlen mellett hatodszor kaptak ki.

Mivel válogatottunk 15-én csütörtök este az észteket, 18-án pedig a finneket fogadja a Groupama Arénában, a 15. fordulóra csak két hét múlva kerül sor az OTP Bank Ligában. Addig sem maradunk NB I-es foci nélkül, mert 21-én szerdán 19 órakor pótolják a 6. fordulóból elhalasztott MOL Vidi ? ÚFC mérkőzést az új Sóstói Stadionban.

1 hozzászólás

  1. A MOL Vidi FC ma este az Újpest FC 1:0-s legyőzésével avatta fel új stadionját, a MOL Aréna Sóstót a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójából elhalasztott mérkőzésén. A mérkőzés előtti nyitóünnepségen Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester megköszönte a szurkolóknak az elmúlt években tanúsított türelmét és reményét fejezte ki, hogy az új ékszerdoboz kárpótol mindenkit. November 24-én szombat délután a 15. fordulóban az újpestiek a Paksot fogadják a Megyeri úton, míg másnap délután a fehérváriak Debrecenbe látogatnak.