ZETApress

hírportál

Újabb bronzérmünk Győrben

Kárpát Emese jobbrólBronzérmes lett Kárpáti Emese Győrben! Kárpáti Emese szerezte a magyar válogatott 3. érmét, egyben a tegnapit követő 2. bronzérmét a győri U23-as Judo Európa-bajnokságon, a bronzérem mellé Szigetvári Mercédesz révén jutott egy ötödik helyezés is a mieinknek ? tudatta Gombkötő Roland, Magyar Judo Szövetség Médiabizottság.

A nehézsúlyú hölgyek között nem kezdődött jól számunkra a verseny, hiszen mindkét magyar induló vereséget szenvedett az első összecsapásán: Szigetvári Mercédesz az aranypontos hosszabbításban végül intéssel maradt alul az olasz Gerivel szemben, Kárpáti Emese pedig küzdelmes összecsapáson vazarival kapott ki az izraeli Hershkótól. Mégis mindketten eljutottak a bronzmérkőzésig, igaz, ehhez az is kellett, hogy Szigetvári Mercédesz ellenfele, a horvát Vukovic sérülés miatt visszalépett. Kárpáti Emese vazarival vezetett az osztrák Höllwart ellen, aki végül a harmadik intését is megkapta, így nem ment végig az összecsapás.

A délutáni programban egyszerre lépett tatamira a két magyar judós. Szigetvári Mercédesz, a Mogyi-Bajai JC junior Európa-bajnoka kapott lehetőséget arra, hogy visszavágjon Hershkónak Kárpáti Emese legyőzéséért, a KSI SE judosa pedig a horvát Radiccsal csapott össze. Emese hamar döntésre vitte a dolgot, előbb egy vazariért eldobta a horvát lányt, majd földharcban az ippont is kicsikarta, így megérdemelten állhatott fel a dobogó 3. fokára, megszerezve a magyar válogatott 3. érmét.

Mercinek sajnos nem sikerült ugyanez. A másik bronzmeccsen a négy perces küzdelem csupán egy intést hozott, azt az izraeli lány kapta, a bajai judos láthatóan aktívabb volt. A hosszabbításban aztán Hershko tudta eldobni ellenfelét, ezzel Szigetvári Mercédesz az 5. helyen végzett.

A férfiaknál Tóth Apor tudott meccset nyerni, a Miskolci VSC junior Európa-bajnoki bronzérmese jól harcolt ezen a napon, a nyitómérkőzésén leszorítással győzte le olasz riválisát. A legjobb nyolc közé jutásért a britek junior Eb-harmadikjával, Jamal Petgrave-vel vívott ki-ki meccset, a hosszabbításban végül a brit tudta a maga javára billenteni a mérleg nyelvét, Tóth Apor nem folytathatta a küzdelmet.

A nap többi magyar indulójának sajnos csak korai búcsú jutott, a 90 kilogrammos Veres Márton kiélezett csatában maradt alul a lett Dudával szemben, Árvai Péter (100 kg, Ceglédi VSE) a lengyel Szczurowskitól, klubtársa, az ifjúsági olimpián bronzérmes Vég Zsombor (100 kg, Ceglédi VSE) az ugyancsak lengyel Lyszenkótól, a nehézsúlyú Waczulik Richárd (UTE) a szerb Culumtól, a 78 kilogrammos Tóth Fanni (KSI SE) pedig a koszovói Kukától szenvedett ipponos vereséget, s így valamennyien helyezetlenül zárták a hazai rendezésű U23-as Európa-bajnokságot.

Orosz diadal Győrben

A kontinensbajnokság legeredményesebb küldöttsége az oroszoké lett, amely három arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel zárt az éremtáblázat első helyén, megelőzve a két aranyérmet is megszerző Koszovót és a harmadik helyezett Grúziát (1, 2, 2). Magyarország egy ezüst- és két bronzéremmel a 13. helyen végzett. A győri Európa-bajnokságon harminchét ország 296 judósa lépett tatamira. A következő U23-as Európa-bajnokságot jövőre Iszevszkben, az oroszországi Udmurtföld fővárosában rendezik meg.

Szóljon hozzá!