ZETApress

hírportál

Mentálisan erős Fradisták

Elek GáborA Fradi női kézisei eddig mind a nyolc mérkőzésüket megnyerték a bajnokságban. Tegnap a Népligetben 39:18-ra kiütötték a Vác együttesét. ? A bajnoki eredményekkel nyilván elégedett. És a játékkal? ? kérdezte Takács Gábor a meccs után Elek Gábor vezetőedzőtől.

E.G: Azzal is, sőt… Több alkalommal erőn felül teljesítettek a lányok.

? A Bajnokok Ligájában három meccsen vannak túl, kétszer nyertek, csak Bukarestben kaptak ki. Hogy látja a csapat esélyeit? Ott lesznek a negyeddöntőben?

E.G: Nem szeretek jósolni. A norvég Kristiansand ellen az utolsó pillanatban nyertük meg a találkozót. Nagyon nagy fegyverténynek tartom azt is, hogy Németországban le tudtuk győzni a Bietigheimet, ráadásul gyakorlatilag nyolc emberrel játszottuk végig a meccset. Ezekből a sikerekből profitálnunk kell! Egyébként lesz idén még egy nagyon nehéz bajnoki meccsünk is: november 7-én játszunk Siófokon. A Balaton-parton soha nem volt könnyű nyerni, az idei Siófok ráadásul jóval erősebb, mint amilyen a korábbi években volt.

? Nyilván változott a Fradi is.

E.G: Ha változtunk, akkor mentálisan. Soha nem volt problémám a játékosok hozzáállásával. De engem is meglep, hogy mindig rá tudnak tenni egy lapáttal az egymásért való küzdésben. Gyakran felállva tapsol a kispad egy-egy szép megoldás után.

? Évekig Dabason játszották a BL-meccseiket. Idén az Érdi Aréna jelenti a hazai pályát.

E.G: A lényeget tekintve semmi különbség sincs a két helyszín között. Mindkét városban befogadtak, fantasztikus szurkolóinknak köszönhetően pedig mindig telt ház előtt játszhatunk.

Szóljon hozzá!