ZETApress

hírportál

UFC bajnok a birkózó vb-n

Nemcsak a birkózó szőnyegen láthatunk világsztárokat, hanem a budapesti birkózó-vb kiegészítő programjain is világhírű sportolókkal találkozhatunk ? tudatta dr. Világi Péter, a világbajnokság sajtófőnöke.

Október 21-22-én hétfő-kedden itt lesz Henry Cejudo, aki idén az UFC bajnoka lett 57 kg-ban. Ő az első olyan ketrecharcos, aki 2008-ban olimpiai bajnoki címet szerzett Pekingben 55 kg-s szabadfogású birkózásban. Cejudo mellett itt lesz az ukrán Irina Merleni, az első olimpiai bajnok (2004. Athén, 48 kg) birkózónő. Budapestre érkezik az Egyesült Államokból Kenny Monday is, aki 1988-ban Szöulban olimpiai arany-, 1992-ben Barcelonában pedig ezüstérmet szerzett 74 kg-s szabadfogásban.

A sztárokkal a Papp László Budapest Sportarénában kialakított Fan Zone-ban találkozhatnak a szurkolók a jövő hét elején 16 és 17 óra között. A Fan Zone-ban ezenkívül a következő programok várják az érdeklődőket: Honvédelmi minisztériumi Grippen szimulátor, lézerfegyver lövészet; magyar olimpiai kiállítás; a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) bemutatója; birkózó felszerelések bemutatója; birkózószőnyeg kipróbálása. A Milyen sportágat válasszak? és a tegnap bemutatott Hogyan főznek a birkózók? című könyveket, valamint a MR tus című tankönyvet is láthatjuk majd. Lesz továbbá Gyereksarok és a Lóversenypálya bemutatkozása, valamint közönség- és szurkolói találkozók hírességekkel, aláírásokkal és közös fotózási lehetőségekkel.

Szóljon hozzá!