ZETApress

hírportál

Végre nyert az Újpest!

Fejjáték ÚjpestenAz Újpest tegnap 17 órától 1799 néző előtt 0:0-s félidő után 2:0-ra győzte le a vendég Puskás Akadémiát a Szusza Ferenc Stadionban, a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában. Október 6-a lévén a mérkőzés előtt 13 Megyeri úti általános iskolás segítségével, s az újpesti focisták hátán Október 6 feliratú pólóval megemlékeztünk az 1849-es aradi 13 vértanúról.

Az ÚFC pályaválasztóként négy döntetlen és két vereség után először győzte le a felcsúti klubot, amely az előző idényben mindhárom bajnoki párharcukat megnyerte, és legutóbb 2015 májusában kapott ki a fővárosiaktól az NB I-ben. Az Újpest egy hete sem volt sikeres, mert vendégként 1:0-ra kikapott az FTC-től. Erről idekattintva olvashatunk.

Az I. félidőt egy 18. születésnapját ünneplő fiatalember kezdőrúgása indította. A hazaiak irányították a mérkőzést, de helyzetet sokáig nem tudtak kialakítani. Az Újpest 20 perc elteltével szabadrúgásokból és szögletekből keltett némi zavart a felcsúti kapu előtt, majd a szünet előtt Zsótér és Beridze már akcióból is veszélyeztette Danilovic kapuját. A PAFC a kezdés után öt percig vállalta fel a nyílt játékot, utána csak a védekezésre koncentrált, támadó játéka rendkívül erőtlen volt: a vendégjátékosok alig tudták átvinni a labdát a hazai térfélre, ahol aztán gyorsan el is veszítették azt.

A II. félidő egy 60. születésnapját ünneplő úr kezdőrúgásával indult. Gyors újpesti góllal kezdődött a játékrész ? az 52. percben Zsótér kiugratását követen Nwobodo értékesítette a ziccert ?, így a felcsútiak bátrabb játékra kényszerültek. A PAFC helyzet nélküli mezőnyfölényre tett szert, az ÚFC azonban ? Novothny szezonbeli első találatával ? a 73. percben megduplázta előnyét, majd a lefújásig magabiztosan tartotta távol kapujától a vendégeket.

Mivel válogatottunk jövő pénteken Athénban, majd hétfőn Tallinnban NL-selejtezőn lép pályára, a 11. fordulóra csak két hét múlva kerül sor, amikor az Újpest Diósgyőrbe látogat, míg a PAFC az FTC-t fogadja Felcsúton. A fővárosban tegnap még két meccset játszottak. 14:45-től 2069 néző előtt Honvéd ? DVTK 1:0 (0:0) az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, majd 19:30-tól 8911 néző előtt FTC ? DVSC 2:2 (0:1) volt a Groupama Arénában ? láttuk az M4 Sporton.

1 hozzászólás

  1. Ma 18 órától 1220 néző előtt Felcsúton MOL Vidi FC ? MTK Budapest 0:3 (0:2) volt az OTP Bank Liga 10. fordulójában ? láttuk az M4 Sporton. Két hét múlva az MTK a 11. fordulóban a Honvédet, rá egy hétre a 12. fordulóban ? a középső szezon 1. fordulójában ? az Újpestet fogadja a Hungária körúton. Mindkét meccsről beszámolunk.