ZETApress

hírportál

Szerencsét hozhat a kabalazokni

Lőrincz TamásLőrincz Tamás várhatóan a párizsi vb-n viselt zoknijában lép küzdőtérre a birkózó-világbajnokságon. A 77 kilogrammban induló versenyző tavaly ezüstérmesként zárt a francia fővárosban ? tudatta dr Világi Péter, a világbajnokság sajtófőnöke.

Közben a Szervező bizottság mindegyik munkacsoportja minden idők legnagyobb birkózó-világbajnokságára készül, és az is kiderült, hogy még mindig lehet jelentkezni önkéntesnek! Lőrincz Tamásnak a versenyzoknija is segíthet az idei világbajnokságon. Az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok magyar birkózó még utánpótláskorú versenyzőként döntötte el, hogy ilyen kabalája lesz.

? Istenigazából nem is nevezném kabalának. Ez így kialakult. Természetesen időről időre elbúcsúztatok egy-egy pár versenyzoknit. A jelenleg regnálótól a tavalyi világbajnokság után akartam megválni, de nem sikerült, sőt azóta volt egy Eb is ? mesélte Lőrincz Tamás, aki hozzátette: mindig van egy aktuális pár zokni, amit csak nagy versenyeken visel. ? Igaz, a mostaninak a talprésze elég viseltes, és a sok mosás sem tett túl jót neki. Egyébként nem tartom magam egy kabalás birkózónak, egyedül a zokni az, ami megmaradt ? mondta Tamás.

Az október 20-án kezdődő birkózó világbajnokság a sportág történetének legnagyobb vb-je lesz. Az eddigi nevezések alapján több, mint 900 versenyző érkezik 101 országból. Az eseménynek közel 300 önkéntessel vág neki a szervező bizottság. Dr. Perényi Szilvia, a birkózó-világbajnokság önkéntes programjának vezetője elmondta, hogy még mindig lehet jelentkezni. ? A világbajnokság hivatalos honlapján az önkéntes menüben bárki jelezheti önkéntesi szándékát. Október elején egyébként külön képzésben részesülnek az önkéntesek ? mondta el Szilvia.

Szóljon hozzá!