ZETApress

hírportál

Hamar betelt a létszám

KH-e-sportNégy óra alatt betelt a nevezés az első K&H e-kupa FIFA 19 bajnokságra. Szinte az indulás pillanatában betelt a nevezés a FIFA 19 első hivatalos hazai versenyére, a K&H e-kupa FIFA 19 bajnokságra, ahol 128 versenyző küzdhet meg egymással és a profi versenyzőkkel ? tudatta Csordás Emőke, Well PR.

A hazai FIFA rajongók a most szeptemberben bemutatott 19-es változattal mérhetik össze tudásukat a szeptember 30-án vasárnap az Új Hidegkúti Nándor Stadionban helyet kapó versenyen. Az augusztus 16-ai előzményekről idekattintva olvashatunk.

A FIFA 19 első hivatalos hazai versenyén a K&H e-kupa FIFA 19 bajnokságon küzdhetnek meg egymással a játék legjobbjai szeptember 30-án az Új Hidegkúti Nándor Stadionban. Az ezer euró összdíjazású versenyen 128 versenyző 1v1 Friendly módban, kieséses rendszerben mérheti össze tudását Playstation4 platformon, ahol az utolsó fordulóban a legjobb 4 játékoshoz meghívott profi e-sportolók ? a nemzetközi FIFA-bajnok Gabinho (Szirtesi Gábor), Mokos (mokosg) Gábor, Nagy Dávid, alias Divi és Molnár Gábor, alias molnargabo ? is csatlakoznak. Az eseményen részt vesz majd a FIFA szakértő Harsányi Levente és a fiatal generáció nagy kedvence, a vlogger luckeY.

? Az internet, a közösségi média és a streaming platformok a cégek és a videó-játék kiadók összefogásával világméretű robbanást eredményeztek az e-sport területén, aminek köszönhetően ma már a legjobb videó-játékosok mérhetik össze tudásukat a világszínvonalú versenyeken. A hazai rajongók lelkesedését eddig is ismertük, az azonban még minket is meglepett, hogy gyakorlatilag a nevezés a megnyitást követően 4 óra alatt be is telt ? hangsúlyozta ki Szegő Péter, az MTK E-sport Szakosztályának vezetője.

? Az e-sport növekedése hatalmas tempót diktál, hiszen a most felnövő generáció rendkívül dinamikus, tele van energiával, és új, digitális lehetőségeket keres magának a sport és a szórakoztatás terén is. Az elemzések szerint már idén is világszerte több száz millió rendszeres és alkalmi néző követi az e-sport eseményeket, 2020-ra pedig ez akár 500 millió fölötti nézőszámra is emelkedhet ? így várhatóan a következő években Magyarországon is a társadalmi érdeklődés központjába kerül majd ? mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Szóljon hozzá!