ZETApress

hírportál

A Fradié lett a 6. Elek Kupa

Háfra Noémi a legjobb játékosPéntek-szombaton immár 6. alkalommal rendezték meg a Népligetben az Elek Gyula nemzetközi női kézilabdakupát. A házigazda FTC mellett az MTK, a lengyel Lublin és a német Bietigheim vett részt a tornán ? tudtuk meg Takács Gábortól.

A sorozat az MTK?Bietigheim összecsapással kezdődött. A kék-fehérek sokáig nagyon jól tartották magukat a BL-selejtezőre készülő németekkel szemben, a hajrára azonban elfáradtak és a Bietigheim 27:17-re győzött. A tegnapi nap második meccsén a Fradi könnyed játékkal 31:20-ra diadalmaskodott a Lublin ellen, így ma kora délután a Ferencváros a Bietigheimmel vívta a torna döntőjét. Két gyors góllal nyitott a Fradi, de a 10. percben egyenlő volt az állás: 4:4. A csapatok ezután fej-fej mellett haladtak. Mindkét együttes jól védekezett, a támadásokba azonban nagyon sok hiba csúszott. 10:8-as zöld-fehér vezetéssel zárult az első játékrész.

A második félidőt a közönség fergeteges biztatása mellett a népligetiek kezdték jobban. Feljavult a Fradi védekezése, elől pedig sokszor megtalálták a zöldek az ellenfél falának réseit, így a 45. percben 19:15-ös hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Nagy fordulat következett; a Bietigheim zsinórban öt gólt dobott és az 52. percben 20:19-re vezetett. Izgalmasan alakult a végjáték, az 58. percben 21:20-nál újra a zöldeknél volt az előny, ám. a németek egyenlítettek.Az utolsó percben heteshez jutott a Fradi, amelyet Nerea Pena értékesített. Az FTC 22:21-re nyert és megszerezte a trófeát.

A MTK?Lublin bronzmérkőzés első félidejében felváltva vezettek a csapatok, a szünetben két gól volt a lengyelek előnye: 13:11. Fordulás után 16:13-ra elhúzott a Lublin, de a kék-fehérek felálltak és már 25:18-ra is vezettek. Bár az utolsó hét percben egyszer sem találtak a kapuba az MTK-s lányok, 25:23-ra megnyerték a találkozót.

Kupagyőztes: FTC-Rail Cargo Hungária, 2. SGBBM Bietigheim, 3. MTK, 4. MKS Lublin.
A torna gólkirálya: Alexandra Rosiak (MKS Lublin) 10 góllal
A torna legjobb kapusa: Dinah Eckerle (SG BBM Bietigheim)
A torna legjobb játékosa: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szóljon hozzá!