ZETApress

hírportál

Magnummal a győzelemért!

Komoly tervekkel és nagy eséllyel vág neki a jubileumi, 50. Kékszalagnak a Magnum Sailing Team. Az öt évvel ezelőtt alakult csapat nyert már bajnoki címet és hajóosztályában, a Nautic 370 RUN osztályban, Kékszalagot is, de a versenyzés mellett a karitatív tevékenységre is nagyon nagy hangsúlyt fektet.

A LáriFári Alapítvánnyal közösen fokozottan nehéz élethelyzetben lévő gyermekek vitorláztatásában is részt vesznek. A Magnum esélyesként indul hajóosztályában a megmérettetésen, ideális szélviszonyok esetén akár az egytestűek közötti győzelemre is esélyes lehet, hiszen ez a típus a jelenkor valamennyi technikai újításával és lehetőségével felszerelt, rendkívül gyors hajó ? tudatta Tóth Liliána junior PR menedzser.

? Nagyon sok edzéssel készül a Magnum Sailing Team az idei Kékszalagra. A magyar vitorlázás számára kiemelkedő eseményről van szó, és a fontosságának megfelelően, valamennyi induló nagyon komolyan veszi Európa leghosszabb tókerülő versenyét. Szeretnénk, ha ideális szélviszonyok között versenyezhetnénk. Az természetes, hogy a többtestű hajók sebességével szinte lehetetlen felvenni a versenyt, de az egytestű hajók között akár mi is lehetünk a leggyorsabbak. Öt éve azonos csapattal és változatlan támogatói körrel, tehát csak a versenyzésre koncentrálva készülhetünk az ilyen jellegű megmérettetésekre. Büszkék vagyunk az eddig elért eredményekre, de természetesen vannak még célkitűzéseink. A megalakulásunk óta részt veszünk a hazai vitorlás életben és igyekszünk segíteni azoknak a gyerekeknek is, akik nagyon nehéz élethelyzetben vannak ? mondta el a keddi sajtótájékoztatón Kurucz Sándor, a Magnum Sailing Team csapatvezetője.

A XIXO idén lett 5 éves, ahogy a Magnum Sailing Team is, így a két márka története a kezdetektől fogva összekapcsolódik, ezáltal az együttműködés sem volt kérdéses. A párhuzam a két brand között egyértelmű, hiszen 5 év alatt a Magnum Sailing Team teljesen az alapokról felépített egy jól működő, szervezett csapatot, és meghatározó hajóvá vált a Balaton vízén. A XIXO pedig szintén 5 év alatt piacvezető státuszt szerzett, 2018 első trimeszterétől már a teljes magyar kiskereskedelmi hálózatban mind darabszám, mind volumen (liter) alapú eladásokat tekintve az első számú brand a jeges-tea piacon.

? A kezdetektől fogva bizalmat szavaztunk a Magnum Sailing Teamnek, amit egy pillanatig sem bántunk meg. Szívesen tekintünk vissza az elmúlt időszakra, és természetesen örömmel veszünk részt a csapat életében az elkövetkezendő évben is. Szurkolunk, hogy a jubileumi, 50. Kékszalagot sikerrel zárják! ? mondta Tóth Eszter Anna, a HELL ENERGY Magyarország Kft. PR igazgatója.

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő- és a Balaton legnagyobb vitorlásversenye, mely idén július 26-án csütörtökön 09 órakor rajtol el Balatonfüredről. A 48 órás eseményen közel 600 hajó és mintegy háromezer profi- és amatőr sportoló vesz részt. Az érdeklődőket a látványos reggeli rajt után számos parti program vára, úgy mint hajómodell verseny, hajótörténeti kiállítás, vitorlás szimulátor, koncertek, sörpiknik és utcabál. Ezen kívül a legjobb hajók az Audi Speed Challenge gyorsasági versenyen is összemérik tudásukat a kikötőben.

Szóljon hozzá!