ZETApress

hírportál

Varga János ünnepel

Varga János számára az idei év az ünneplés jegyében telik: a kötöttfogású birkózó 50 évvel ezelőtt nyerte meg olimpiai bajnoki címét Észak-Amerikában ? tudatta Bányász Árpád.

? Legalább két okom van arra, hogy ünnepeljek idén. Az egyik, hogy kereken 50 évvel ezelőtt Mexikóvárosban a kötöttfogásúak 57 kilogrammos súlycsoportjában én lettem a legjobb, a másik pedig, hogy ebben az évben a sportág világbajnokságát Budapest rendezheti meg, ami óriási dolog ? mondta Varga János, aki szerint a mostani birkózókon nagy a felelősség.

? Most ők a birkózás reklámarcai. Akció-dús, mozgékony, látványos birkózásra van szükség, mert csak így adhatják el a sportágat. A mostani válogatottban nagyon bízom, ahogy hallom, jól haladnak a felkészüléssel. Minden feltételt megteremt számukra a szövetség. Nekik egy dolguk van: a világbajnokságra kell koncentrálniuk ? nyilatkozta Varga János, aki még most is kilátogat a nagyobb versenyekre.

? Olyankor természetesen én is ott vagyok a birkózócsarnokban, amikor valamilyen nagyobb verseny van. Ezenkívül a vívó viadalokat is rendszerint meglátogatjuk, mert a lányom révén érdekelt vagyok ebben a sportágban is ? tette hozzá a kétszeres Európa-bajnok vívó, Varga Gabriella édesapja.

? Igyekszem a világbajnokságon is a helyszínen szurkolni a magyaroknak. Nekem sajnos nem adatott meg az, hogy hazai közönség előtt birkózzak egy vb-n, de nem panaszkodom, összességében elégedett vagyok a pályafutásommal. Olimpiát nyertem, ezenkívül van két-két világbajnoki és Európa-bajnoki aranyérmem ? mondta. A budapesti birkózó vb-t a Papp László Sportarénában rendezik meg október 20-a és 28-a között.

Szóljon hozzá!