ZETApress

hírportál

Két arany, egy bronz a vb-n

Két arannyal és egy bronzéremmel kezdtek a magyar válogatott tagjai a Belgrádban zajló uszonyos-úszó világbajnokságon ? tudatta Bányász Árpád. Senánszky Petra érmes reményéről idekattintva olvashatunk.

Petra esélyeshez méltó versenyzéssel megnyerte a 100 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjét. Ennek a számnak egyébként a világcsúcsát is a debreceni sellőlány tartja. A 45,16 másodperces rekordot a tavalyi Világjátékokon állította fel, most Belgrádban 46,33 másodperccel csapott célba. Ugyanebben a számban Varga Krisztina szintén bejutott a döntőbe, ahol az ötödik helyet szerezte meg.

A 400 méteres felszíni úszás döntőjében két magyar volt érdekelt: a bombaformában lévő Bukor Ádám és Mozsár Alex. Bukor végül 2 perc 58,22 másodperccel ért célba, ezzel újabb aranyérmet szerzett, Mozsár negyedikként zárt. A Stadler Bence, Halmin Matthew, Varga Krisztina, Senánszky Petra alkotta kvartett is dobogóra állt Belgrádban, miután a 4×100 méteres mix uszonyos gyorsváltó a 3. lett. Az aranyérmet az oroszok szerezték meg az ukránok előtt.

? Nagyon bíztunk a két aranyban, hiszen mindkét magyar versenyzőnek jól sikerült a felkészülése. A váltó dobogós helyezése viszont egy nagyon kellemes meglepetés ? összegzett az első nap után Kókai Dávid, a Debreceni Búvárklub uszonyos-úszó szakosztály-vezetője. Magyarország így két arannyal és egy bronzzal az éremtáblázat második helyéről várja a folytatást. Az éremtáblázat élén az oroszok találhatók, a harmadik helyet pedig Ukrajna birtokolja.

Szóljon hozzá!