ZETApress

hírportál

Véget ért az egyetemi öttusa-vb

Öttusa vb vívásTaroltak az egyiptomiak a budapesti egyetemi öttusa világbajnokságon. A Magyar Öttusa Szövetség, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Magyar Egyetemi ? Főiskolai Sportszövetség (MEFS) szervezésében lezajlott világversenyen a magyarok pontszerző helyezésekkel gazdagodtak ? tudatták sajtósaik.

A 4. helyen végzett a Réti Kamilla (Eszterházy Károly Egyetem), Boros Alexandra (Eszterházy Károly Egyetem), Farkas Martin (Pannon Egyetem), Bruckmann Gergő (Testnevelési Egyetem) összeállítású magyar csapat a budapesti öttusa egyetemi világbajnokság zárónapján. Ez volt a Ludovika Egyetemi Campusán rendezett négynapos viadal legjobb magyar eredménye. Az elmúlt heti programról idekattintva olvashatunk.

A csapatverseny másik hazai kvartettje ? Józan Beáta (Pécsi Tudományegyetem), Ormándi Rebeka (Szegedi Tudományegyetem), Brázda Gábor (Testnevelési Egyetem), Pataki Balázs (Budapesti Corvinus Egyetem) ? 7. lett. Korábban női egyéniben Réti Kamilla (EKE) V., míg Zs. Tóth Anna (TE) 9., férfi egyéniben Horváth Norbert (OE) 6., Farkas Martin (PE) pedig 10. volt. A mix-váltók küzdelmében az Ormándi Rebeka ? Brázda Gábor duó 7., a Józan Beáta ? Bruckmann Gergő kettős pedig 9. lett.

Budapesten az egyiptomiak voltak a legeredményesebbek. Az afrikai kontinens öttusázói egy aranyéremmel, egy ezüsttel és két bronzzal az éremtáblázat élén végeztek, megelőzve a lengyeleket és az olaszokat. Kármán Sándor, a Szervező bizottság vezetője elmondta, sporttörténelmi világbajnokságot rendezett Magyarország. ? Ez volt az első egyetemi öttusa vb, és nagyon örülünk, hogy ennek a sporttörténelmi eseménynek Budapest adhatott otthont. Úgy gondolom, hogy rendezés szempontjából magasra tettük azt a bizonyos lécet ? összegzett Kármán Sándor.

A következő hazai rendezésű egyetemi világbajnokság a kajak-kenu sportágban lesz, melyet a MEFS a Kajak-kenu Szövetséggel és a Neumann János Egyetemmel együtt szervez augusztus 10-12-én Szolnokon. Öttusában jövőre Budapest újabb világbajnokságnak ad otthont: 2019. szeptember 3-a és 9-e között kerül sor az olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságra.

Szóljon hozzá!