ZETApress

hírportál

Csapatnév nyerte az extrém-váltót

A 20. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét szerdai MB Barter Napján kora délután a hagyományos sakk snell versenyen, majd ezt követően extrém-váltóban lehetett tovább gyarapítani a tömegsport események teljesítéséért járó tombolaszelvényeket ? tudatta Szűcs István sajtóreferens.

A Dísztó környékén kialakított akadály-pályán az extrém-váltók adhattak számot ügyességből, gyorsaságból, leleményességből. A 7 fős csapatok egyik tagjának át kellett úsznia a Dísztavat, míg társaira SEAT Leon autó-tolás, Borsodi Sör hordó gurítás, Trans-Sped béka-szlalom, Borsodi Sörös rekeszből toronyépítés és kacsakiöntés feladat várt. Az óra akkor állt meg, amikor a csapat utolsó tagja és az úszásnál kötelezően használt mentőöv is megérkezett a célba. A nyolc egység kétszer is teljesíthette a pályát. A végső sorrendnél a jobbik időt vették figyelembe. Nyert a Csapatnév 2:26 perccel, a 2:31-et teljesítő UBIK és a 3:08-al célba érkező 123 fantázia nevet viselő gárda előtt. Minden résztvevő ezúttal is megkapta a teljesítésért járó tombolaszelvényt.

A Kreaktív-színpadon 18:30-kor a Route 35 Country Band teremtett ragyogó hangulatot. Este a zsúfolásig megtelt Dísztéren a D.Nagy Lajos vezette Bikini adott fergeteges hangulatú koncertet. A napot a Gabó Acoustique zárta a Kreaktív-deszkáin.

Sydney-től kezdve mindig

A hétvégi elit vk és a junior Ek mezőnye 40 országból verbuválódik. Ebből is látszik, hogy májustól, a 2020-as tokiói olimpiai kvalifikációs sorozatának kezdetétől az eddiginél is fokozottabb az érdeklődés a pontszerzési lehetőségek iránt. A megszakítás nélkül idén már 22. alkalommal megrendezendő tiszaújvárosi világkupa a 2000-es, Sydney-i kezdetektől fogva valamennyi további ötkarikás játék (Athén, Peking, London, Rio de Janeiro) előtt állomása volt a kvalifikációs sorozatnak. Mi ez, ha nem elismerése az itteni versenyeknek?

Duatlon-váltóval folytatják

A július 5-ei Tiszaújváros Napon 09:30-kor a megnyitóval veszi kezdetét a Tisza Média Kft. által szervezett Gyermeknap. 10 órától folytatódik a Magyar Vöröskereszt véradása az önkormányzat melletti parkolóban. Kora este, 17 órától a Sajó Jazz Band muzsikál a Kreaktív-színpadon, 18 órától pedig a duatlon váltóval lehet tovább gyarapítani a szelvényeket. A három fős csapat egy-egy tagjára 1 km futás, 4 km kerékpározás és újabb 1 km futás vár. 19 órától köszöntik a Dísztéren a hétvégi nemzetközi versenyre érkezett vendégeket, majd este 8-tól Zalatnai Cini és zenekara koncertezik a Dísztéren. A Kreaktívon 21:30-tól Teddy Harpo zárja be a napot.

Szóljon hozzá!