ZETApress

hírportál

Elmaradó testvérharc

Nagy Péter és Nagy MihályTestvérpárharc és Eb-bronz után jöhet a vb. A szövetségi kapitány szerint Nagy Mihály éremért küzdhet a vb-n is ? tudatta Iglói-Nagy István sajtófőnök és dr. Világi Péter PR-vezető.

Nagy Mihály egy Európa-bajnoki bronzéremmel jelezte: jó úton halad a világbajnokságra való felkészülésben. A 79 kilogrammos szabadfogású birkózó az oroszországi Eb-n szerezte meg első érmét a felnőttek között, ha csak a világversenyeket vesszük alapul.

? Természetesen mindig úgy megy neki egy élsportoló egy világversenynek, hogy a lehető legjobbat kihozza majd magából, de számomra még mindig hihetetlen, hogy dobogóra álltam. Hívő keresztényként imádkoztam az Eb előtt, és örülök annak, hogy Isten megsegített! ? mondta Mihály, aki vb-válogatók közül már kettőt megnyert, így biztosította a helyét a hazai rendezésű világbajnokságon induló csapatban, de a kvalifikációs versenyek nem voltak érzelemmentesek számára?

? A sors úgy hozta, hogy öcsémmel, Péterrel döntőztem minkét válogatón, és mindkétszer én győztem. A testvéremmel egyébként jó a kapcsolatom. Együtt kezdtünk birkózni. Az elején mindkét fogásnemben versenyeztem, majd végül maradt a szabad-fogás ? nyilatkozta az idősebb Nagy. A két testvér közül Péter a fiatalabb, aki az U23-as mezőnyben birkózik idén.

A szabadfogású birkózók szövetségi kapitánya érmet várt Nagy Mihálytól az Eb-n. ? Egyre jobb formában van, és úgy néz ki, hogy megtaláltuk a súlyát is, korábban nagyobb súlycsoportban volt. Reméltem, hogy a dobogón végez a kontinensbajnokságon, és bízom benne, hogy a hazai rendezésű világbajnokságon is éremért küzdhet majd ? mondta Gulyás István, a szabadfogásúak szövetségi kapitánya. A mindhárom szakág legjobbjait felvonultató birkózó világbajnokságot október 20-a és 28-a között a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg.

Szombaton Kecskeméten rendezik meg a szabadfogású és női országos bajnokságot. Ott lesz a válogatott keret zöme, a friss Kaszpijszk-i Eb-bronzérmes Nagy Mihály ezúttal a 79 helyett 86 kilóba nevezett, így nem testvérével, Péterrel, hanem vélhetőleg a vb- és kétszeres Eb-bronzos Veréb Istvánnal kell majd megküzdenie az elsőségért.

Szóljon hozzá!