ZETApress

hírportál

Szilágyi újabb bronzérme

Szilágyi ErikSzilágyi a felnőttek között is bronzérmes lett a Szumó Eb-n. Az előző napi sikereinkről idekattintva olvashatunk. Jövőre utánpótlás Eb-t rendezhet Magyarország ? tudatta Turák Péter és Bányász Árpád, NVESZ sajtó.

Szilágyi Erik fantasztikus versenyzéssel Európa-bajnoki bronzérmet szerzett a szumó Európa-bajnokságon. A mindössze 17 éves fiatal tehetség ezúttal a felnőttek 92 kilogrammos kategóriájában állhatott a dobogóra. Rovnyai János tanítványa a plovdivi kontinensbajnokságon ? a felnőttek között megszerzett bronzérme mellett ? az U21-es korosztályban egyéniben és csapatban, valamint az U23-asok mezőnyében csapatban is bronzérmes lett, így a magyar válogatott legeredményesebb szumósaként, négy éremmel fejezte be az Európa-bajnokságot.

A magyar küldöttség ? az U21-es és az U23-as korosztályt is beleszámolva ? két arany-, egy ezüst- és hét bronzéremmel zárta a kontinenstornát Bulgáriában, ahol több értékes pontszerző helyezést is elértek a magyar szumósok.

Jövőre Eb-t rendez Magyarország

A Plovdivban megrendezett Európa-bajnokságon az Európai Szumó Szövetség megtartotta soron következő közgyűlését, ahol több világverseny helyszínéről is döntött. Ennek értelmében 2019-ben utánpótlás Európa-bajnokságot rendezhet Magyarország. ? Budapest-Szigetszentmiklós helyszínnel megpályáztuk az U14-es, az U16-os és az U18-as korosztályok Európa-bajnokságát, amelyet elnyertünk, így jövő október végén mi lehetünk az utánpótlás kontinensbajnokság házigazdái ? mondta Ancsin László, a Magyar Szumó Szövetség elnöke, aki az Európai Szumó Szövetség alelnöke is egyben.

Szóljon hozzá!