ZETApress

hírportál

Bennmarad-e a Fradi?

Horváth Attila vezetőedzőHárom fordulóval a bajnokság vége előtt a Ferencváros újonc férfi kézilabdacsapata a még bennmaradást érő 12. helyen áll az NB I-ben. 11. helyen Gyöngyös várja a hajrát, mindkét együttesnek 13-13 pontja van. Jelenleg 13. Vác 11 megszerzett ponttal, míg a 14. Orosháza már biztosan az NB II-ben folytatja jövőre.

A héten az FTC fontos győzelmet aratott hazai pályán: a zöld-fehérek Komlót győzték le 22:19-re. ? December közepén vette át a csapat irányítását, amely akkor tizenhárom forduló után mindössze 3 ponttal kieső helyen állt. Mennyire volt nehéz önbizalmat csepegtetni a játékosokba? ? kérdezte Takács Gábor Horváth Attila vezetőedzőtől a találkozó után.

H.A: Ez volt a legnagyobb kihívás számomra, amikor elkezdtük a közös munkát. El kellett hitetnem a fiúkkal, hogy jó játékosok és képesek eredményesek lenni. A játékosok kellően motiváltak voltak, a hozzáállásukra nem lehetett panasz. Az is jól jött, hogy kezdésként, karácsony előtt mindkét meccsünket megnyertük, a Cegléd és a Vác ellen is.

? Amióta Ön a Fradi edzője, tíz meccsen tíz pontot szereztek. Mennyire elégedett?

H.A: Hullámzó a csapat teljesítménye. Ugyanakkor mutatkoztak biztató jelek is, például a két sztárcsapat, a Veszprém és a Szeged ellen is helytálltunk.

? Mennyi esélyt lát arra, hogy az FTC a következő bajnokságban is az NB I-ben szerepeljen?

H.A: Soha nem számolgatok, mindig a soron következő feladatra összpontosítok. Legközelebb Orosházára megyünk, ahol természetesen nyerni akarunk!

? A válogatott 2012-ben a 4. helyen végzett a londoni olimpián, azóta viszont igen mérsékelt a nemzeti csapat teljesítménye.

H.A: Ez a kérdés a szövetségre tartozik…

Szóljon hozzá!