ZETApress

hírportál

Hírességek futnak a beteg gyerekekért

Ma már a világ legjelentősebb futóversenyein csak úgy vehet részt egy sportoló, hogy képvisel egy jó ügyet, támogat egy egyesületet vagy alapítványt. Szerencsére ez a szokás itthon is egyre népszerűbb, így egyre többen vállalják, hogy jótékony futóvá válnak ? tudatta Tóth Mónika kommunikációs koordinátor.

A Mosoly Alapítványt ezúttal két futó nagykövet is képviseli majd az NN UltraBalaton futóversenyen: Acél Réka és Simon Kornél. A Mosoly Alapítvány idén 11. alkalommal vesz részt az NN UltraBalaton futóversenyen a Mosoly Váltóval május 11-13-a között, amely a szervezet egyik legnépszerűbb élményprogramja és egyben a legsikeresebb adománygyűjtő rendezvénye is. A váltóban egy hétvége alatt 21 Mosolyos gyerek (látássérült, illetve pszichoszomatikus zavarral élő) 47 szakaszban futja körbe a Balatont, fejenként 4-7 kilométert teljesítve.

A Mosoly Váltóhoz adományozók csatlakoznak, akik együtt futnak a gyerekekkel az általuk választott, támogatott szakaszon. Az eseményen való részvétellel a még gyógyuló gyerekeknek szóló Mosoly terápiákat támogatják. Ezt a csapatot erősíti idén Acél Réka és Simon Kornél is. A 2018-as NN UltraBalatonon együtt futnak a gyerekekkel a Mosoly Váltóban egy-egy szakaszon, és képviselik, népszerűsítik az Alapítvány munkáját.

Mivel foglalkozik a Mosoly?

A 21 éves Mosoly Alapítvány súlyosan, krónikusan beteg gyerekeknek tart ingyenes terápiás foglalkozásokat kórházakban, és a kórházi kezelések befejeztével hosszú távú csoportokban országszerte. A Mosoly-terápiák célja, hogy a gyerekek képesek legyenek feldolgozni a betegségük okozta traumát, készek legyenek a kórházi kezelések befogadására, lélekben megerősödve, feszültségmentesen vágjanak neki a testi gyógyulás folyamatának. A Mosoly Alapítványról idekattintva, a Mosoly Váltóról meg emidekattintva tájékozódhatunk.

Mi az az NN UltraBalaton?

2018-ban 12. alkalommal rajtol el Magyarország egyik legnépszerűbb sporteseménye, az NN UltraBalaton. A Balatont kerülő egykörös verseny egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye is, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával teljesíthetnek a résztvevők. Az UltraBalaton a május 11-13-a között, péntektől vasárnapig kerül megrendezésre.

Rékáról

Acél Réka gyerekfilmek után kapott szerepet az 1989-ben induló népszerű műsorban, a Kölyökidőben, 2010-ben pedig az m1-en futó Főtér háziasszonya lett. Két gyermek édesanyja. Jelenleg gyerekprogramokról vezet saját vlogot a Budapest Kids weboldalán. ? Azért mondtam igent a felkérésre, mert ugyan nagyon régóta a futás az egyik legfontosabb sport az életemben de még soha nem indultam versenyen. Úgy éreztem, ez egy kellően fontos és komoly alkalom ahhoz, hogy támogassam és segítsem legalább a jelenlétemmel a Mosoly Alapítványt, másrészt, hogy életem első futóversenyén részt vegyek! ? mondta Réka.

Kornélról

Simon Kornél színész, rendező, a Társas játék tévésorozat főszereplőjeként vált országosan ismerté, de 2003 óta folyamatosan játszik filmekben és színházakban is. 2010-ben kezdett rendezni, legfrissebb munkája, a Tanár Úr, kérem a Karinthy Színházban látható. Színészként az RTL Klub csatornán most induló A tanár című sorozatban vállalt szerepet, melyet március 31-től tűz műsorára a csatorna. ? Ismert emberként kötelességemnek érzem, hogy kiálljak társadalmilag fontos ügyek mellett, édesapaként pedig különösen közel áll hozzám a Mosoly Alapítvány által végzett munka, a beteg gyerekek lelki gyógyítása. Örömmel veszek részt a Mosoly Váltóban és szívesen futok a gyerekekkel! ? mondta Kornél.

Szóljon hozzá!