ZETApress

hírportál

Lőrincz Tamás Tokióba készül

? A 2020-as tokiói olimpián történő indulás méltó befejezése lehetne karrieremnek! ? mondta Lőrincz Tamás tegnap egy 4. osztályos gyerekek részvételével lezajlott beszélgetésen. A háromszoros Európa-bajnok birkózó szerint világszinten az európai mezőny rendkívül erős! ? tudatta Aranyi Péter kommunikációs referens.

Ennek ellenére a szabályok szigorítása miatt Japánban már csak 16 európai versenyző állhat szőnyegre a 2020-as olimpián. ? Amikor ezüstérmet nyertem Londonban, akkor még 19 birkózó szállhatott versenybe Európából. Sajnos a tokiói olimpiára már jóval kevesebb juthat ki. Éppen ezért iszonyatosan erős versenyre számítok, nagyon nehéz lesz kijutni ? jegyezte meg a 31 éves élsportoló, aki jelenleg Tatán edzőtáborozik.

Arra a kérdésre, hogy várható-e a versengés közte és öccse, Lőrincz Viktor között azt felelte, hogy egyértelműen nem, hiszen testvére más súlycsoportban versenyez. ? Gyermekkorunkban, míg egy iskolába jártunk, addig versengtünk egymással. Most már viszont a testvérem nagyobb nálam, értelme se lenne az egésznek. Ha versenye van, annyira izgulok érte, hogy végig sem bírom nézni ? jegyezte meg Lőrincz Tamás.

A gyermekek arra is kíváncsiak voltak, mi a legkedvesebb emléke híres sportolóként. ? Erre egyértelműen azt tudom felelni, hogy amikor Siófokon megleptek a rajongók. Egy héttel voltam a londoni olimpia után, sétáltam az utcán akkori barátnőmmel (jelenlegi feleségemmel), mikor hirtelen felkapott engem egy kisebb társaság és elkezdett a levegőben dobálni. Elképesztő élmény volt ? emlékezett vissza Lőrincz Tamás. Az olimpikon a Bajnokok Útja Alapítvány által szervezet iskolalátogatáson vett részt tegnap a tatai Kőkúti Általános Iskolában. A birkózó a látogatás végén az iskola uszodája falára még egy jó kívánságot is felírt.

A Bajnokok Útja Alapítványt a kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina hozta létre 2013 februárjában. A Bajnokok Útja Alapítvány ? ahogy a neve is jelzi ? kiemelt küldetése, hogy segítse a jövő bajnokait céljaik kitűzésében és álmaik megvalósításában, illetve hogy előmozdítsa az egészségtudatos életmód elterjedését a mindennapi életben. Az alapítvány munkájában többek között olyan neves sportolók vállalnak aktív szerepet, mint a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Kammerer Zoltán, a többszörös magyar válogatott kézilabdázó és olimpiai negyedik helyezett Fazekas Nándor, a londoni olimpikon Benkó Barbara, a paralimpikon Boronkay Péter, az EHF-Kupagyőztes Tápai Szabina, valamint az olimpiai ezüstérmes birkózó Lőrincz Tamás.

Szóljon hozzá!