ZETApress

hírportál

Euro-póló Miskolcon

Dr. Sike József vezetőedző, MVLCA borsodi megyeszékhely csapata 2015 óta szerepel a vízilabda OB I-ben. A tavalyi bajnokságban 5. helyen végzett az MVLC, így elindulhatott a második számú európai kupasorozatban, az Euro Kupában, sőt bejutott a sorozat elődöntőjébe.

Vasárnap a bajnoki középszakasz 1. fordulójában az együttes 14:10-es vereséget szenvedett a Ferencvárostól a Komjádi uszodában ? A bajnoki előcsatározások során döntetlent játszottak az Egerrel, amely az összes többi meccsét megnyerte, nem mellesleg rendszeres résztvevője a Bajnokok Ligája hatos döntőjének ? mondta Takács Gábor dr. Sike Józsefnek, a miskolciak vezetőedzőjének a találkozó után.

S.J: Természetesen nagy sikerként könyvelem el azt a pontszerzést! Ugyanakkor úgy érzem, egyenes vonalú fejlődésről beszélhetünk, már tavaly is voltak nagyon jó meccseink.

? Gondolom, azért Miskolcon a foci és a jégkorong áll az érdeklődés homlokterében.

S.J: A futballal Magyarországon sehol sem lehet versenyezni. A DVTK Jegesmedvék pedig immár kétszer megnyerte a bajnokságot és akkor még ott vannak a női kosarasok is. Azért már a pólót is jegyzik városunkban. Az pedig igazi elismerés a csapat számára, hogy engem választottak a tavalyi év legjobb edzőjének a megyében.

? A Fradival sűrűn találkoznak ebben az idényben.

S.J: Igen, a Magyar Kupa negyeddöntőjében kétszer csaptunk össze a zöld-fehérekkel, a bajnokságban is találkozunk még egyszer velük és összefutottunk az Euro Kupában is.

? Az EK-elődöntő első felvonását 13:9-re az FTC nyerte Budapesten. Mit vár a szerdai hazai visszavágótól?

S.J: Eddig valamennyi találkozásunk alkalmával a Fradi nyert. Nincsenek illúzióink az Euro Kupa-meccs visszavágójával kapcsolatban. Szeretnénk ugyanolyan jól játszani, mint az első meccsen a hat olimpiai bajnokkal felálló Fradival, amely tavaly megnyerte ezt a sorozatot.

? Néhány hete Horkai György, irányítja a klub utánpótlásának munkáját, aki tagja volt az 1976-ban Montrealban olimpiai bajnokságot nyert válogatottunknak.

S.J: Gyuri nemcsak kitűnő játékos volt, de edzőként is nagyon sikeres. Irányításával már több érmet, köztük aranyat is nyertek különböző korosztályos válogatottjaink a világversenyeken. Azt várjuk tőle, hogy tudása, felkészültsége és személyisége újabb lendületet adjon a miskolci vízilabdának.

Szóljon hozzá!