ZETApress

hírportál

Fradi-győzelem az évzárón

Továbbra is százszázalékos a Fradi, akinek az orra alá az utóbbi években többször is borsot törtek a dunaújvárosi kézis lányok. A két csapat legutóbbi, májusi mérkőzésén saját csarnokában a Kohász meglepően simán, 33:24-re verte a Fradit.

Valószínűleg egyrészt a két együttes hosszú ideje tartó presztízsharcának, másrészt a több mint hathetes bajnoki szünetnek köszönhetően zsúfolásig megtelt a népligeti Elek Gyula Aréna a két rivális tegnap délutáni mérkőzésére. A meccs előtt a ferencvárosi vezetők virágcsokorral kedveskedtek a két csapat világbajnokságon szerepelt játékosainak, köztük a zöld-fehérek két hollandjának, Danick Sneldernek és Laura van der Heijdennek, akik bronzéremmel térhettek haza Németországból.

A ferencvárosiak kezdtek jobban. A 8. percben 5:2-re, a 21-ben 12:7-re vezettek a hazaiak, az első félidő végén pedig 16:11-re. A második játékrészben sokáig felváltva estek a gólok: a 35. percben 18:13-as, a 44-ben 22:17-es Fradi-vezetést mutatott az eredményjelző. Kilenc perccel a lefújás előtt 24:20-ra felzárkóztak az újvárosiak, ám öt perccel később tíz volt közte: 30:20. A népligeti alakulat végül magabiztosan nyert 30:23-ra. A házigazdáknál Háfra Noémi bizonyult a legeredményesebbnek, a válogatott játékos nyolc gólt dobott, a Kohászban pedig Katrin Klujber talált legtöbbször: ötször a kapuba. ? Hogyan értékeli a látottakat? ? kérdezte Takács Gábor a találkozó után Elek Gábort, a zöld-fehérek mesterét.

E.G: A meccs elején remekül védekeztünk, a lerohanásainkból pedig rendre gólokat lőttünk. Később ellenfelünk több átlövésével szemben nem volt ellenszerünk, de összességében elégedett vagyok a játékunkkal.

? Sikeres évet zárnak. Idén háromszor találkoztak a Győrrel és egyszer sem kaptak ki, a két bajnoki közül az egyiket megnyerték, a másik döntetlennel zárult. 14 év után ismét elhódították a Magyar Kupát, a döntőben éppen Görbiczéket győzték le a hétméteres párbajban. Most pedig kilenc forduló után százszázalékos teljesítménnyel állnak a táblázat élén.

E.G: A háromszoros Bajnokok Ligája-győztes ETO elleni pozitív mérlegünk mindenképpen nagy sikernek számít. Az, hogy pillanatnyilag elsők vagyunk, természetesen örömteli, de ez még csak egy állapot? Azt azért hozzáteszem, hogy a bajnokság előtt sokan úgy vélték, hogy még a második helyért is nagyon meg kell majd küzdenünk. Ehhez képest talán kijelenthető, hogy legrosszabb esetben is miénk lesz az ezüstérem.

? Január végén folytatja a csapat a küzdelmet a BL-ben, immár a középdöntőben, ahova négy pontot visz magával. Mennyire tűnik reálisnak az, hogy a Fradi a nagy esélyes Vardar Szkopje mögött megszerzi a hatos csoportban a második helyet és ebben az esetben a másik csoport harmadik helyezettjével játszhatna a májusi, Budapesten rendező Final Four-ba jutásért?

E.G: A papírforma alapján a harmadik helyre van esélyünk. A Metz hat világbajnokot tudhat soraiban? A másik két ellenfelünket, a montenegrói Podgoricát és a német Bietigheimet sem szabad leírni. Persze természetesen a második hely elérése a célunk.

Szóljon hozzá!