ZETApress

hírportál

2018-ban is Red Bull Air Race!

Június 23-24-én Budapestre érkezik a világbajnokság.2018-ban a Red Bull Air Race világbajnokság vadonatúj és klasszikus, közönség-kedvenc helyszíneket is meghódít majd. A jövő évi, nyolc állomásból álló szezon versenynaptárában most először francia helyszín is szerepel.

A 2018-as szezon február 2-3-án startol, szokás szerint Abu-Dzabiban, az Egyesült Arab-Emírségekben, ahol immáron 11. alkalommal rendezik meg a világ leggyorsabb motorsport versenyét. A száguldás április 21-22-én folytatódik egy vadonatúj helyszínen, a francia Riviéra egyik legszebb tengerpartja felett, Cannes-ban. Francia állomás most először szerepel a Red Bull Air Race versenynaptárban: a helyiek olyan sztárpilótáknak szurkolhatnak majd élőben, mint Francois le Vot, Nicolas Ivanoff, Mikaël Brageot és Mélanie Astles, a sorozat első női pilótája.

Május 26-27-én aztán egy újabb európai helyszínre érkezik a mezőny, a harmadik állomás pontos részleteit a későbbiekben jelentik be. A szezonfelező futamot idén újra Budapesten rendezik meg, a pilóták június 23-24-én repülnek majd át az ikonikus Lánchíd alatt. A magyar állomás után, augusztusban elköszön a Red Bull Air Race az öreg kontinenstől, és Ázsiában folytatódik a verseny, majd a hónap végén, augusztus 25-26-án Kazanyban szállnak versenybe a pilóták a másodpercekért. Az utolsó két állomás az USA-ban és Ázsiában lesz: a szezonzáró előtti futamot Indianapolisban rendezik október 6-7-én, míg a döntőre Ázsiában kerül sor novemberben.

? A 2017-es szezon talán az eddigi legizgalmasabb volt, az utolsó pillanatig kérdéses volt, melyik élen álló pilóta lesz a világbajnok. A mezőny most visszavonul télre, a csapatok új stratégiával és még gyorsabb gépekkel készülnek, hogy megszerezzék a jövő évi világbajnoki címet. A világ legjobb pilótái egyre jobbak lesznek, ráadásul a helyszínek, melyek jövőre otthont adnak a versenynek, egyszerűen csodálatosak. Nem tudom megjósolni, ki fog nyerni jövőre, de egy biztos, érdemes lesz követni a világbajnokságot ? mondta Erich Wolf, a Red Bull Air Race GmbH ügyvezetője.

Jegyek már kaphatóak a 2018-as Red Bull Air Race versenyeire ? tudatta Kékvölgyi Anita. A legfrissebb hírek és jegyekkel kapcsolatos információk idekattintva olvashatók. A Red Bull Air Race 2018-as versenynaptára: február 2-3. ? Abu-Dzabi, UAE; április 21-22. ? Cannes, Franciaország; május 26-27. ? ? Európa; június 23-24. ? Budapest, Magyarország; augusztus 4-5. ? Ázsia; augusztus 25-26. ? Kazany, Oroszország; október 6-7. ? Indianapolis, USA; november ? ? ? Ázsia.

Szóljon hozzá!