ZETApress

hírportál

Boldog szülinapot!

Kovács LászlóA ma 75 éves Kovács Lászlót is megbuktatta a focilobbi Veszprémben ? tudtuk meg Jocha Károlytól, a JochaPress.hu főszerkesztőjétől. Kemény mérföldkőhöz érkezett az egykori világválogatott Kovács László, aki szakemberként is a legfelső szintre futott fel. Európai mesteredző, aki két periódusban készítette fel a magyar férfi kézilabda válogatottat: ma ünnepli 75. születésnapját.

KL: Labdarúgó kapusként indult a sportpályafutásom. Elsős gimnazistaként együtt játszottam Solymosi Pixi Ernővel. 1957-ben egy külső porcsérülés operációjával a labdarúgók csak hitegettek, az engem csalogató kézilabdázók viszont elintézték. Két évvel később már a Budapesti Honvédban játszottam beállót, ahol egészen 1971-ig kitartottam, folyamatos térdbántalmak közepette. 1970-től már a TF-en oktattam, a női csapatot is rám bízták. A nyolc év során negyedikek lettünk a bajnokságban, bronzérmesek az MNK-ban. A nőkkel könnyebb volt, jobban elfogadták az irányítást.

? Ön mégis átváltott a férfiakhoz.

KL: Greminger János keresett meg a Honvédból, ahol a négy év során nem szóltak bele a szakmai munkába. 1982-ben a BEK-győzelmet követően a válogatotthoz mehettem, ahol 1983-ban kiharcoltuk a Los Angeles-i részvétel jogát. A távolmaradásunk nagyon elkeserített.

? 1985 őszén Kuvaitba ment, s megszakításokkal egészen 2000-ig külföldön dolgozott ? folytatódott a beszélgetés, mely idekattintva végigolvasható.

Szóljon hozzá!