ZETApress

hírportál

Jubilál a Sportágválasztó

Jubileumi SportágválasztóA májusi 14. választást követően a szeptember 19-20-i XV. Budapesti Nagy Sportágválasztó ismét közel 100 kipróbálható sportággal, számos aktivitással, kísérőprogrammal és nagyon sok olimpiai, világ- és Európa-bajnokkal várja a sport szerelmeseit és persze azokat is, akik még nem estek szerelembe ? tudatta Koós-Lukács Tímea kommunikációs igazgató.

Szeptemberben a tanévkezdéssel szinte minden családban felmerül a kérdés: milyen sportágat válasszunk a gyereknek? A válaszadáshoz, a sportágválasztáshoz adhat hathatós segítséget a Nagy Sportágválasztó. A rendezvény lényege, hogy a látogatók ne csak nézzék az egyes sportbemutatókat, hanem aktív részesei legyenek maguk is az eseménynek, vegyék kezükbe a sporteszközöket, próbálják ki a megjelenő sportágakat, tapasztalják meg az egyes mozgásformák lényegét, hangulatát. Ízleljék meg a sportot, szerezzenek pozitív sportélményeket. A kipróbálás lehetősége persze nem csak a gyerekeknek adott, hanem a tinédzsereknek, felnőtteknek, sőt a nyugdíjasoknak is, hiszen a sportolást nem lehet sem túl korán, sem túl későn elkezdeni.

A szeptemberi, jubileumi XV. Budapesti Nagy Sportágválasztó fővédnöke: Áder János, Magyarország köztársasági elnöke. A megjelenő sportági paletta igen széles: nyári és téli sportágak, küzdősportok, labdasportok, egyéni- és csapatsportágak, vizes és ?szárazföldi?, klasszikus és újdonságnak számítók egyaránt képviseltetik majd magukat igazi sport-kalandparkká változtatva a helyszínt. Az eseményen kipróbálhatóak lesznek az olimpiai és nem olimpiai, versenysportként vagy szabadidős sportként űzhetők egyaránt. Arról, hogy a megjelenő sportágak milyen érdekes aktivitásokkal készülnek, és hogy milyen neves személyiségekkel lehet a helyszínen találkozni, a folyamatosan frissülő rendezvény-honlapon, illetve a Facebook-oldalon lehet tájékozódni. A 9 és 17 óra között nyitva tartó rendezvény pénteki napja elsősorban az előre bejelentkezett, oktatási intézményekből érkező óvodai, iskolai csoportoknak van fenntartva, szombaton pedig a nagyközönséget a családokat várják a szervezők.

Jótékonysági akció

A szeptember 19-20-i, jubileumi XV. Budapesti Nagy Sportágválasztóhoz jótékonysági akció is kapcsolódik. A szervezők arra kérik a látogatókat, gyerekeket, családokat, hogy hozzák el a már számukra nélkülözhető sporteszközeiket, sportruházataikat, hogy az adományokat olyanokhoz juttathassák el, akiknek ez nagy segítséget jelent. A nehéz sorsú, anyagi gondokkal küzdő vagy éppen fogyatékkal élő gyerekek sportolásának elkezdését természetesen pénzbeli adományokkal is lehet segíteni a rendezvényen, az adománygyűjtő-ládákba helyezett támogatásokkal.

A fővárosi esemény mellett 9 regionális helyszínen is lesz Nagy Sportágválasztó! Regionális rendezvények: Paks szeptember 5-e. Cegléd, Szentendre és Szombathely szeptember 5-6-a. Siófok szeptember 12-13-a. Orosháza, Pápa, Hódmezővásárhely és Szentes szeptember 26-27-e. További információk idekattintva olvashatók.

A családom a szponzorom-esszépályázat

Minden fiatal mögött ott állnak a szülők, a családtagok, akik segítik gyermekeik érvényesülését a sport vagy a művészet területén. Itt a lehetőség, hogy a fiatalok nyilvános köszönetet mondjanak családjuknak, akik a biztos hátteret jelentik számukra! A fogalmazásokban, esszékben a pályázók saját szavaikkal mutathatják be azt a támogatást, amit sportolásukhoz, művészeti, zenei nevelésükhöz szüleik, családtagjaik biztosítanak számukra. Az írásokban egyben kifejezhetik hálájukat családjuknak, akik valójában a legnagyobb szponzoruk. A Nagy Sportágválasztó, a Nagy Hangszerválasztó, a MOL és az Új Európa Alapítvány által kiírt pályázat benyújtási határideje szeptember 10-e, szerda. Az eredményhirdetésre a szeptember 19-20-i, péntek-szombati XV. Budapesti Nagy Sportágválasztón kerül sor.

1 hozzászólás

  1. Fertőzésveszély alakulhat ki szeptember 19-20-án Kőbányán, a Maglódi út 12/A. környékén! A Merkapt Sportközpontban megrendezésre kerülő eseményen ugyanis hatalmas dózisban fognak sportvírust fecskendezni a látogatókba. A fertőzés érintkezéssel nem, de információ és élményátadással tovább terjedhet és a résztvevők környezetében további sportvírusgazdák alakulhatnak ki. Így nagy kockázatot vállal, aki a XV. Budapesti Nagy Sportágválasztón jövő héten péntek-szombaton ellátogat a rendezvényre, ahol száz sportág jelenik meg interaktívan, díjmentesen kipróbálható módon, a szervezők tájékoztatása szerint garantált sportélményt adagolva a látogatókba. A sportvírus terjedését a rendezvényen megjelenő olimpia-, világ- és Európa-bajnokokkal való találkozás és együtt sportolás lehetősége még inkább virulensé teszi. Az NSVSZI tájékoztatása szerint a XV. Budapesti Nagy Sportágválasztón terjesztett sportvírusból nagyon nehezen lehet kigyógyulni, viszont jó hír, hogy csak pozitív mellékhatásokkal bír, így ellenjavallata nincs!