ZETApress

hírportál

Bajnokaink a Kacsafutamon

Kacsafutam 2014A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) is aktív részvevője lesz hétvégén az augusztus 31-i Kacsafutamnak. A sportág képviselői a sárga kacsák versengése előtt látványos vízi felvonuláson vesznek részt. Több száz kajak, kenu és 30 sárkányhajó lepi majd el a Dunát, a hajókban pedig olimpiai és világbajnok versenyzők is lapátot ragadnak egy verseny erejéig.

Magyarország is kacsalázban ég! Augusztus 31-én, vasárnap a budapesti Kacsafutam keretében több ezer gumikacsa lepi el a Dunát. A játékban részvevő ?kacsatulajdonosok? értékes nyereményekért küldik csatába kacsáikat a Margit híd és a Batthyány tér közötti Duna szakaszon, de a játékkal jótékony célt is szolgálnak, hiszen a kacsák megvásárlásával az UNICEF Magyar Bizottságát támogatták.

Ám nem csak a sárga gumikacsák vicces versenye miatt lesz érdemes kilátogatni az eseményre! A Magyar Kajak-kenu Szövetség ugyanis a viadalt megelőzően, 13 órától látványos vízi felvonulást szervez a Dunára, ahol a sportág szinte minden tagszervezete képviselteti magát, sőt, az érdeklődők láthatják a júliusi szegedi ifjúsági és U23-as világbajnokság, valamint a moszkvai felnőtt vb hőseit ? tudtuk meg Balogh Péter Dávid sajtófőnöktől.

Többek között részt vesz az eseményen Vajda Attila, Kammerer Zoltán és Dombi Rudolf olimpiai bajnokok és világbajnokok, világbajnoki érmesek egész sora: Kárász Anna, Medveczky Erika, Sarudi Alíz, Lakatos Zsanett, Takács Kincső, Dudás Miklós, Tóth Dávid, Sarudi Pál, Boros Gergely, Molnár Péter, Bán Kristóf, Nádas Bence, Hajdu Jonatán, Khaut Kristóf és Szabó Szilvia egykori olimpiai ezüstérmesünk is lapátot ragad. Az ország több pontjából érkeznek majd kicsi és nagy kajakosok és kenusok, vízitúrázók, raftingosok, kajakpólósok, hogy mind részesei lehessenek az idény egyik legnagyobb vizes megmozdulásának. A felvonulás egyik fő száma a sárkányhajók versenye lesz, három futamban csapnak össze az egységek, egyszerre tíz sárkányhajó verseng majd a vízen, ami igazi látványosságot jelent a nézők számára. Ezt követően pedig jöhetnek a kacsák! Az első száz gumikacsa tulajdonosa értékes jutalomban részesül, a főnyeremény egy vadiúj Volkswagen UP személyautó lesz.

Szóljon hozzá!