ZETApress

hírportál

Első maradt a ZTE az NB I-ben

Pécs elleni 4:1-es hazai győzelmével továbbra is az élen áll a Zalaegerszeg labdarúgó csapata. Hiába nyert otthon az MTK is 1:0-ra a DVSC ellen, maradt közöttük az egypontos különbség. A forduló nagy vesztese a Debrecen lett, aki az MTK-tól elszenvedett veresége miatt hat ponttal szakadt le az éllovastól.

Az alvégen meglepetés született. Először nyert a REAC, s behozta pontszámilag a váciakat. A rákospalotaiak a Paksot verték 4:3-ra odahaza, míg a Duna-partiak Diósgyőrben kaptak ki 1:0-ra a vasgyáriaktól. A dunántúli rangadókon hazai győzelmek születtek. Győr 3:1-re verte Kaposvárt, Fehérvár meg 2:0-ra Tatabányát. A harmadik fővárosi találkozón 2:0-ra nyert a Honvéd a Sopron ellen, míg a negyediken hétfőn este fogadja az Újpest a Vasast.

A második vonalban a Haladás megint kikapott, Siófokon maradt alul 2:0 arányban. Jövő szombaton Barcs látogat Szombathelyre. A somogyiak ma 1:0-ra verték Hévíz csapatát, s egy ponttal lemaradva állnak a második helyen a vasiak mögött. A harmadik helyezett siófokiak vasárnap Balatonlellére látogatnak, s akár be is érhetik pontszámban az előttük állókat a Nyugati csoportban.

Keleten a helyzet változatlan. A Ferencváros 4:0-ra verte az Üllői úton Jászberényt, míg nagy riválisa, a két ponttal mögötte álló Nyíregyháza ugyancsak otthon nyert 2:0-ra Budafok ellen. A nyírségiek szombat délután Baktalórántházára utaznak, míg a zöld-fehérek aznap este Békéscsabát fogadják. Mindkettőjük ellenfele a tabella alsó felében található.

Szóljon hozzá!