ZETApress

hírportál

Sajtkészítő a szumó vb-n

Makai ErikaSajtkészítésből utazik a szumó vb-re Makai Erika. Nyolcadik világbajnokságára készül a szolnoki illetőségű Makai Erika, aki szerdán Frankfurt és Hong-Kong érintésével, harmadmagával repül Tajvan szigetére, ahol Kaoshiung városában rendezik a 2014. évi szumó világbajnokságot.

A sokszoros magyar bajnoknőtől elutazása előtt Jocha Károly, a Jochapress.hu főszerkesztője először azt kérdezte: Miként került kapcsolatba ezzel a sportággal?

ME: 2001-ben az akkor ötéves kisfiammal már muszáj volt valamit kezdeni, mert óriási mozgásigénye volt. Így kerültünk a Szolnoki MÁV tornacsarnokába, ahol most is végzem az elutazás előtti utolsó edzéseimet. Azután ahogy lenni szokott, én lettem az, aki megmaradt a sportág mellett. Egyébként már az első versenyemen is az abszolút kategóriában indultam, mindössze néhány hónapos ?ismerkedés? után. Akkor még nem értem el az alsó súlyhatárt, a 80 kilót, így mindenféle nehezékekkel mérlegeltem. Az Ob-t Szolnokon rendezték, engem pedig rábeszéltek, hogy induljak el, mit veszíthetek? Jóakaróim azt mondogatták, a legfelső súlycsoportban lesznek a legkevesebben, erre nyolcan is összejöttünk. Körmérkőzést követően lettem második.

? 2003-ban pedig már a világbajnoki tűzkeresztségen is átesett. Azóta mindössze három vb-n nem lehetett ott.

ME: Kétszeres világbajnoki ezüstérmes vagyok, de a kolumbiai Világjátékokon, 2013-ban kiharcolt két, ötödik helyemet legalább ennyire tartom. Oda ugyanis csak négy éven keresztül folyó, kvalifikációs versenyeken keresztül juthat el súlycsoportonként az abszolút legjobb 16-16 versenyző ? felelte Erika. A beszélgetés folytatása idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!