ZETApress

hírportál

Elbúcsúztatták olimpikonjainkat

Nanjingi Nyári Ifjúsági OlimpiaCsaládtagok, barátok és sporttársak búcsúztatták ma délben a SYMA Csarnok előtt a 16-án, jövő szombaton kezdődő Nanjingi II. Nyári Ifjúsági Olimpiára utazó magyar sportolókat és edzőiket, akik július 31-én, múlt csütörtök délben tettek ünnepélyes fogadalmat a Larus Étterem és Rendezvényközpontban.

Az 57 sportolót felvonultató 91 fős delegáció túlnyomó része ma kelt útra Kínába. Csak Nagy Zsigmond csapatvezető és Ali Csilla, a csapatiroda munkatársa ? akik már tegnap elindultak, hogy előkészítsék a szálláshelyet ?, illetve Biró André, Bondár Anna és Stollár Fanny teniszezők, valamint edzőjük, Pelva Gábor hiányzott a gyülekezetből. Ők már reggel London érintésével elindultak Kínába, mert az ifjúsági olimpia után az amerikai nyílt nemzetközi bajnokságra utaznak, és így kaptak kedvezményes jegyet.

A magyar csapat tagjait autóbuszokkal Ferihegyre vitték, ahonnan Frankfurtba repülnek, majd átszállást követően helyi idő szerint hétfő délelőtt 10 órakor érkeznek meg Nanjingba. Tóth József, a MOB Utánpótlás Osztályának vezetője, a nanjingi csapatiroda munkatársa szerint az összes résztvevő közül hazánk delegációja érkezik meg először a helyszínre, így elég idejük lesz az akklimatizációra.

1 hozzászólás

  1. SOK SIKERT! HAJRÁ MAGYAROK! Bizonyára a most indulók közül többen 2016-ban Rióban, 2020-ban pedig Tokióban is rajthoz állhatnak majd a “nagy” olimpián…