ZETApress

hírportál

Selejtezők vasárnapért

Péntek reggeli pályabejárásTizenegy futamban selejteznek a vasárnapi döntőkért. A hétvégi nemzetközi versenyek előtt egy nappal fokozódott a hangulat Tiszaújvárosban, a 16. TVK Triatlon Nagyhéten. A szombati 18. TVK ITU Triatlon Világkupa és az ETU Triatlon Junior Európa-kupa selejtezőiben összesen 11 futamból lehet kiharcolni a vasárnapi finálékban való indulás jogát – tudatta Szűcs István sajtóreferens.

Mielőtt a szombati főprogramról szót ejtenénk, itt is közzé kell tegyük, hogy a 16. TVK Triatlon Nagyhét csütörtöki estéjén az óriási érdeklődéssel, telt-házzal kísért Neoton Família koncerten váratlanul, szinte a semmiből kialakult egy óriási vihar és esőzés. Két szám elhangzását követően a zenészek, közreműködők és a hallgatóság biztonsága érdekében a rendezők nem tehettek mást, mint áramtalanították a rendszert, félbeszakították és lefújták a koncertet. Ennek köszönhetően senkinek semmi baja nem esett, a fegyelmezett közönség békésen elvonult. A szervező bizottság ezúton is szeretné megköszönni a megértő közreműködést.

Tét a finálé

Az igazán mozgalmas szombati VOLÁN NAP legnagyobb eseményét a 18. TVK ITU Triatlon Világkupa 750 méter (3 kör) úszásból, 20 km (2 kör) kerékpározásból és 5 km (3 kör)futásból álló selejtezői jelentik, melyen visszalépéseket követően 11 magyar triatlonosért szoríthatunk. A hölgyeket és a férfiakat egyaránt 3-3 előfutamba sorolták be. Ezen a napon selejteznek az ETU Triatlon Junior Európa-kupa résztvevői is. Az 53 tagú női mezőny, közte 14 magyarral, két futamban, míg a 87 fős férfi mezőny, 25 magyarral, három futamban harcol meg a döntőbe jutásért. Mindkét nem képviselőire 500 méter (2 kör) úszás, 12 km (1 kör) kerékpározás és 3,2 km (2 kör) futás vár.

Kácser Zita és Abel Kibot Rop sikere

Jabil 1/3 MaratonMagyar és kenyai sikerrel zárult a 16. TVK Triatlon Nagyhét hetedik, pénteki JABIL Napján megrendezett Jabil 1/3 Maraton elnevezésű pénzdíjas, tiszaújvárosi utcai futóverseny. A házigazda TVK-Mali Triatlon Klub a nagyok rajtja előtt fél órával a kevésbé felkészültek számára egy 2 km-es futamot is kínált. A tömegsport események teljesítéséért járó tombolaszelvényből ezúttal 350 darabot osztottak ki. A Jabil 1/3 Maraton 14 és 3,5 km-es egyéni, valamint a 4×3,5 km-es váltó számai részét képezték az idei, a futás mellett kerékpározásból és úszásból álló Jabil 3-próbának.

A 436 tagot számláló mezőnyben kenyai, román és magyar sportolók vitték a prímet. A férfiaknál az első méterektől kezdve az élre állt a három kenyai futó, akik fél távig tartották a 11 percen belüli köröket, de mivel az üldözők nem gyakoroltak rájuk nagy nyomást, kicsit kiengedtek a táv második felére és megosztoztak a dobogó három fokán. A legjobb magyarnak a negyedikként célba érkezett Király István, a Mogyi Baja-Pécs triatlonosa bizonyult. A hölgyeknél is egy trió távolodott el a rajtot követően, melynek egy kenyai, egy román, a tavalyi győztes, Daniela Elena Cirlan és a magyar Kácser Zita volt a tagja. A hármas az utolsó pár száz méterig együtt haladt, de a hajrában Zitának sikerült ellépni vetélytársaitól, így megnyerte a versenyt. A váltók csatája tiszaújvárosi győzelemmel ért véget. A nap egyébként a Thunder Jack koncertjével indult a KreAktív-színpadon, majd a futásokat követően a Hősök léptek fel a nagy-színpadon, ahol este fél 9-kor a Jabil 1/3 Maraton eredményhirdetését és a Jabil 3próba sorsolását is megtartották. Méltó zárása volt a Nagyhét hetedik felvonásának Charlie koncertje. Ma 8 órától Volán Nap következik.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Hat magyar a VK-döntőben | ZETApress

Szóljon hozzá!