ZETApress

hírportál

Duatlon-váltók Újvárosban

Duatlon-váltóA szerdai gyűjtögetést követően csütörtökön négyszáznál többen voltak a duatlon-váltók versengésén. Igazán mozgalmas volt a 16. TVK Triatlon Nagyhét hatodik felvonása, a Tiszaújváros nap ? tudatta Szűcs István sajtóreferens. Már délelőtt kezdetét vették a gyermek programok, majd jött a négyszáznál több indulót számláló duatlon-váltó.

Délelőtt 10 órától ? a Tisza Média Kft. rendezésében ? Alice csoda országa elevenedett meg Tiszaújvárosban. Aki ellátogatott a városháztérre és a dísztó Szent István út felőli partjára, az igazi meseországba csöppenhetett, hiszen a tavon meseladikok ?fuvarozták? szinte napestig, megállás nélkül a csónakázni vágyó kicsinyeket. A mese mellett a miskolci Csodamalom bábszínház A kiskakas gyémánt félkrajcárja című előadása vonzotta a KreAktív-színpadra a sok-sok szempár figyelmét. Galagonya bohóc interaktív mesekoncertjén az elveszett menyétet kereshették meg együtt a gyerkőcök. A harmadik zenés gyermekprogramot Muzsikás Péter Hangszerországban című fellépése jelentette. Az előadások között, vagy alatt arcfestés, kézműves-ház, kártyaerdő, fotócsoda, óriás cilinder, lufi-hajtogatás is csalogatta az érdeklődőket.

Mire az esti sportolásra került a sor, 134, minden korosztályt felölelő váltó csapatkapitánya jelentkezett be a rendező TVK-Mali Triatlon Klub munkatársainál. Az 1 km futásból, 4 km kerékpározásból és újabb 1 km futásból álló versengésben szép számmal képviseltették magukat a főtámogató TVK munkatársai, csakúgy, mint legtöbb támogató munkavállalói. A versenypályáról legtöbben ezúttal is a Főtér felé vették az irányt, ahol először a Teddy Cool együttes muzsikált.

48 nemzet sportolói Tiszaújvárosban

Este fél 8-kor a már a városban levő versenyzőket, küldöttségeket köszöntötték. A 48 ország és a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) zászlainak felvonultatása után a ceremónia résztvevőit először Márkus Gergely, az ITU sportigazgatója, a tiszaújvárosi erőpróbák versenyigazgatója üdvözölte, aki örömét fejezte ki a rendkívüli nagy érdeklődés miatt, majd elmondta, hogy a 18. TVK Világkupán már értékes pontokat lehet szerezni a 2016-os riói olimpiára. Megtudhattuk tőle azt is, hogy harmadik éve, így már hagyományosan, selejtezős és döntős rendszerben küzdenek meg egymással a sportolók. Elmondása szerint ez is a triatlon nyitottságát, újdonságra törekvését bizonyítja. ? Arra kérem a sportbarátokat, hogy szombaton az előfutamokban és vasárnap a döntőkben egyaránt biztassák a versenyzőket, kiemelten a magyarokat, akiknek az izgalmas csaták közben nagy szüksége lesz minderre! ? fejezte be a versenyigazgató.

Dr. Fülöp György, Tiszaújváros alpolgármestere, a 16. TVK Triatlon Nagyhét Szervező Bizottságának önkormányzati összekötője a Bráz György polgármester vezette képviselő testület és valamennyi tiszaújvárosi nevében köszöntötte az egybegyűlteket. ? A mi városunk egy fiatal, mindössze 48 éves város, melyből 18 esztendőben világkupát, 16 éve pedig Nagyhetet rendezhetünk, melyre valamennyien nagyon büszkék vagyunk ? fogalmazott a városatya. ? Sajnos ez az első olyan esemény, melyet az egy éve elveszített barátunk, dr. Márkus Gábor nélkül kell megrendeznünk. Azzal is az ő emléke előtt kívánunk tisztelegni, hogy az elmúlt időszakhoz hasonló lelkesedéssel és színvonalon tesszük a dolgunkat. Sikeres versenyeket kívánok mindannyiunknak! Szerezzünk közös sportélményeket! Bízunk benne, hogy az idei sikeres Nagyhét után még sok ilyet rendezhetünk itt Triatlonújvárosban! ? mondta Fülöp doktor. Az ünnepség után a nagy-színpadon Kasza Tibi ?rabolta el? az érte rajongó, több generációt képviselő hölgyek szívét, majd az est fénypontját a Neoton Familia örökzöld-koncertje jelentette.

Egyre több sztár érkezik

Alaposan benépesedett a hétvégi nemzetközi versenyek főhadiszállása, a belvárosi Phőnix Hotel. Sok más mellett elfoglalta szálláshelyét az Európa-bajnoki bronzérmes, a 2012-es tiszaújvárosi harmadik Annamaria Mazetti nevével fémjelzett olasz csapat, vagy a háromszoros világkupa-győztes, 2009-ben éppen Tiszaújvárosban aranyérmes Dmitry Polyansky ?vezette? orosz együttes.

TVK-sátor a Főterén

A TVK Triatlon Nagyhét eddigi minden napján , a Főterén TVK-sátor várta a kisgyermekeket, akik különböző ügyességi játékokban próbálhatták, ki magukat. A résztvevő gyermekeknek TVK-s kifestőt és ?Egy nap alatt a TVK körül? című képregényt adtak, adnak jutalmul, természetesen a játékos feladatok (célba dobás, tekézés, karika dobás, dekázás, puzzle, zsonglőrködés) elvégzését követően. A szülők segítségével mindenki kitölthet egy 10+1 kérdéses TVK-s kvízt is. A legügyesebb megfejtők között három darab TVK-s ajándékcsomagot sorsolnak ki vasárnap, a 19 órakor kezdődő Tombolasorsolás előtt. A hét hátralevő napjaiban is várják a gyerekeket a TVK-sátorba, pénteken 17 órától, míg szombaton és vasárnap 10-18 óra között. A gyerekek naponta találkozhattak Etillával és Propillával, a TVK gyerekbarát figuráival, akikkel még szintén lehet mókás fényképeket készíteni. Ma délután 17 órától Jabil Nappal folytatódnak a programok.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Selejtezők vasárnapért | ZETApress

Szóljon hozzá!