ZETApress

hírportál

Bringás csúcs Újvárosban

Bringa Etillával és PropillávalBődületesen nagy bringás-csúcs a Nagyhéten. Ha tegnap azt írtuk: elszabadult a pokol, a tiszaújvárosi 16. TVK Triatlon Nagyhét tömegsportos futásán, akkor a keddi napot úgy jellemezhetnénk, hogy valóságos kerékpáros invázió söpört végig a település utcáin. A hatalmas új részvételi csúcsot nem kevesebb, mint 2039 (!) bringás hozta össze!

Az augusztus 2-án kezdődött 16. TVK Triatlon Nagyhét keddi, MB BARTER napját a KreAktív-színpadon kezdte meg a Sajó Jazz Band, melynek tagjai a műfaj slágereit vonultatták fel ? tudatta Szűcs István sajtóreferens. Este 6 órára ? soha nem tapasztalt, megmagyarázhatatlanul sikeres mozgósítás eredményeként ? soha nem látott tömeg gyűlt össze a megszokott rajthelyen, ahonnan a hagyományoknak megfelelően először az ovisok rajtolhattak el 400 méteres, parkoló-kerülő külön-futamukra.

Ahogy a kicsik célba értek, a nagyok lódultak neki, hogy a világkupa régi kerékpáros pályáján letekerjék a rájuk váró 5 kilométert. A résztvevők két kedves figurát is felfedezhettek a helyszínen, a névadó főtámogató TVK Etilla és Propilla bábujával nagyon sokan akartak közös fotót készíteni. A rajtmatricák összesítése után Márkus Balázs, a Szervező Bizottság társelnöke örömmel tette közzé az új csúcsot, ami nem más, mint 2039 (!) induló. A tekerés után az X-Faktor vetélkedőből ismert ByTheWay lépett a nagy-színpadra, nem kis üdvrivalgás közepette. A pódium képzeletbeli kilincsét a Group ?N? Swing tagjai és Gájer Bálint vették át, hogy pillanatok alatt igazi bulit varázsoljanak a Főtérre. A nap utolsó hivatalos programját a Tom Lumen KreAktív-színpados fellépése jelentette.

Bringások ÚjvárosbanA hét közepétől érkeznek Tiszaújvárosba a hétvégi nagy események főszereplői. A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) csapatvezetője, a francia Johanne Suss-Bercket, a belga Dirk Bogaert Technikai Delegátus a mai napon érkezett a Tisza-partra. Szerdán foglalja el szálláshelyét az új-zélandi Kris Gemmell, aki a Team ITU vezetőedzőjeként ténykedik a városban. Az egykori kiváló, többszörös világkupa-futam győztes versenyző a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportolókat képviselő elnökségi tagja. Érdekesség, hogy Kris 2007-ben a dobogó második fokára állhatott fel a tiszaújvárosi világkupa-futamon. Ha már a hétvégéről esett szó, a világon egyedülálló módon megszakítás nélküli, 18. TVK ITU Triatlon Világkupa az idei, összesen tíz felvonásból álló sorozat első európai futama. A második, egyben utolsó kontinensünkön zajló világkupának szeptember végén a törökországi Alanya ad otthont. Ma a Partnerek Napja 15 órakor kezdődik.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Két sportágban gyűjtögethettek | ZETApress

Szóljon hozzá!